• 6

Gorivo "prevrelo", za pun rezervoar nije dovoljno 6.000 RSD

Od januara benzin skuplji 10,4 dinara, kvalitetniji dizel "skočio" za sedam

  • 6

Gorivo u Srbiji nastavlja da poskupljuje gotovo svakodnevno. Na većini benzinskih pumpi benzin BMB 95 poskupeo je u petak na 154,6 dinara (mada ima i stanica gde je skuplji za dinar do dva), a evrodizel staje 165,5 dinara za litar.

Oni koji imaju skupocenije automobile i sipaju kvalitetnije vrste goriva, bili su neprijatno iznenađeni jer je superbenzin dostigao 165,1, a superdizel čak 171,5 dinara!

- Šta god nam stručnjaci objašnjavali, činjenica je da plaćamo papreno skupo gorivo, među najskupljima u Evropi, regionu, što svakako nije primereno našim primanjima - kaže Dejan Živanović iz Vrčina. - Pri tome samo je kod nas dizel skuplji od benzina, i to znatno. Da bih natočio 40 litara u rezervoar, sada mi treba 50 i više evra.

Gorivo u Srbiji krajem januara koštalo je znatno manje nego danas, pet meseci kasnije. Benzin je bio jeftiniji za 10,4, evrodizel za gotovo sedam dinara, baš kao i superdizel, dok je "jači" benzin koštao 11,6 dinara manje.

Srpski naftaši objašnjavaju da je cena sirove nafte tipa brent na svetskim tržištima znatno porasla: 25. januara koštala je na svetskim berzama 61,59, a u petak 67,44 dolara za barel.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Komentari

  • Baba

    Kad niste hteli da podrzite strajk zbog prethodnog poskupljenja, ko vam je kriv sada? Pljuvali ste i svadjali se sa ljudima koji su probali da protestuju zbog cene goriva sto znaci da imate da platite. Nema bune sada, placajte. I jos treba da poskupi, jer vi imate para. Kad su videli da se nemate nista protiv poskupljenja, shvatili su da mogu da dizu cenu svakog meseca...i u pravu su, i dalje se ne bunite, hahaha.

  • gaga

    sve vise drzavi treba.glomazan aparat, mnogo dzabalebarosa na ledjima ovog naroda, a sve to treba da se namiri da bi cutalo.bice benzin jos skuplji, samo polako.....

  • Savinmali

    Čim plate enormno rastu odmah i gorivo skuplje

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke