• 40
 ≫ 

"Ubedljivo najvažnija vest za našu zemlju": Od osam zemalja Amerikanci izabrali Srbiju za fabriku (FOTO)

 ≫ 

Adient HE do sada zaposlio 410 ljudi, a da ima obavezu do kraja 2020. da zaposli ukupno 1.500 ljudi

  • 40

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će izgradnjom fabrike automobilskih sedišta "Adient" u Loznici, za koju su počeli radovi, biti obezbeđena budućnost za 1.500 porodica, ali da će oživeti i sam grad i celo Podrinje.

- Ovo je danas ubedljivo najvažnija vest za nasu zemlju. Lepa vest. Posle decenija propadanja Podrinja mi u dva meseca postavljamo kamen temeljac za drugu fabrku - naglasio je Vučić.

Zahvalio je Adientu što je izabrao da u Loznici gradi novu fabriku i istakao da ih je upravo država molila za to i da je ta kompanija smatrala da je upravo to najbolje mesto zbog vrednih i dobrih ljud koji znaju šta je vernost i odanost kompanija koja im je pruža posao.

Vučić je naglasio da je Adient do sada zaposlio 410 ljudi, a da ima obavezu do kraja 2020. da zaposli ukupno 1.500 ljudi, kao i da ih je molio da ubrzaju radove kako bi ti radnici bili što pre zaposleni.

Istkkao je da će 1.500 porodica imati zagrantnovanu budućnost i da će grad Loznica oživeti posto će imati više novca za ulaganja u razvoj infrastrukture.

VREMENSKA KAPSULA U TEMELJE

SRBIJA LOZNICA

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- To će Loznici dati mnogo više novca i prilika u budućnosti - istakao je Vučić.

Kazao je da je Adient izabrao našu zemlju da pravi fabrku iako u konkurenciji osam zemalja i izrazio očekivanje da ta investicija neće biti kraj njihovog ulaganja u našu zemlju.

Vučić je istakao da je pomoć države za tu investiciju velika i da se meri milionima evra, kao i da će ta fabrika pomoći da se privuku i drugi investitori i zato pozvao građane koji će tu raditi da najbolje rade svoj posao.

Istakao je da uskoro kreće i izgradnja autoputa odnosno brze saobraćajnice Ruma - Šabac i Šabac - Loznica i da će to mnogo okašati građanima tog dela Srbije.

Vučić je zahvalio građanima što su podržali državu i doprineli razvoju zemlje i naglasio da ništa država ne bi mogla da uradi bez njihove podrške.

Predsednik je kazao da će se ulagati više novca i u razvoj turizma u tom delu Srbije, da će se videti kako da se uredi prostor oko nekadašnje fabrike Viskoze, zatim da se bolnicu uradi bolnica i drugo.

Vučić će je zajedno sa potpredsednikom poslovne jedinice "Adienta" za Evropu, Bliski istok i Afriku Vladimirom Teplikom i gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem položio vremensku kapsulu koja će biti ugrađena u temelje fabrike.

ŠTA JE ADIENT?

SRBIJA LOZNICA

Foto: Tanjug/Zoran ŽestićA

"Adient" je američka kompanija koja posluje u 34 zemlje sveta i u više od 230 pogona zapošljava oko 85.000 radnika i godišnje proizvede 25 miliona sedišta.

U pogonu u Loznici će se proizvoditi presvlake za autosedišta, a planirano je da u kasnijoj fazi fabrika proširi proizvodnju i na sedišta za najpoznatije automobilske marke. Vrednost početne investicije u pogon površine 13.000 kvadratnih metara je više od 20 miliona dolara.

''''Adient'''' je 27. februara formalno postao vlasnik 4,3 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Šepak, kada su ugovor o uslovima besplatnog ustupanja te parcele potpisali gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i zastupnik kompanije Bojan Rajić.

Odluku o ustupanju zemljišta doneli su odbornici Skupštine Loznice 10. februara ove godine pošto je Vlada Srbije prethodno dala saglasnost na nacrt ugovora.

Kompanija "Adient" je u julu prošle godine u iznajmljenom prostoru u Banji Koviljači otvorila pogon za proizvodnju navlaka za automobilska sedišta u kojem je trenutno zaposleno 409 radnika.

 

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misko

    31. maj 2019 | 15:41

    Svakako su divne vesti za celu Srbiju, a ne za sam grad.

  • Vladimir

    31. maj 2019 | 15:35

    Sam podatak da su Amerikanci izbrali baš našu zemlju za izgradnju ove fabrike,mnogo toga dobrog govori o nama.

  • Tara

    31. maj 2019 | 13:52

    Ovo je prava i bolja buducnost Srbije, svaka cast!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>