• 3
 ≫ 

Nefa se konačno oglasila: "Imamo plan, niko u Srbiji neće biti prevaren"

 ≫ 

Stojimo iza obećanja da niko od naših kupaca i zaposlenih neće biti prevaren, tvrde u Nefi

  • 3

Kompanija Nefa nameštaj oglasila se i na svojoj zvaničnoj internet stranici. Predstavnici kompanije su se otvorenim pismom obratili kupcima i zaposlenima i obavestili ih o daljem planu.

nefa Foto: Printscreen/Nefa

Kako se navodi u pismu, matična kompanija Hollodex doo Beograd počela je sa primanjima uplata namenjenih obeštećenju kupaca.

- Radi se na uspostavljanju sistema za prijem kupaca. Call centar će početi sa radom u ponedeljak kada će biti objavljen i kontakt telefon i dati dalja upustva - saopštila je ta kompanija.

Dalje, pozivaju oštećene da prate stranicu nefa.rs za dalje informacije.

- Stojimo iza obećanja da niko od naših kupaca i zaposlenih neće biti prevaren  - tvrde u Nefi.

Podsetimo, nakon Andreja Hodaševića, vlasnika dve velike fabrike nameštaja u Rusiji, koji je u otvorenom pismu srpskoj javnosti pre četiri dana obećao da će do 31. maja u toj zemlji biti obeštećeni svi kupci nameštaja i zaposleni u „Nefa“, danas se sa istim obećanjem, makedonskoj javnosti oglasio Vitalij Sergejev, upravnik Hollodex doo Beograd, firme osnivača „Nefa mebel“ dooel Skopje.

Sve je počelo kada su mediji preneli da je vlasnik ruske kompanije "Spilit" nestao bez traga. Posle toga, 400 zaposlenih su se spontano okupili ispred pogona, kako bi dobili bilo kakvu informaciju. A sačekali su ih - otkazi. Odmah zatm u Beogradu, ispred magacina u kome su bile sofe i stolovi pod brendom "Nefa",   smenjivali su se nezadovoljni kupci, kojima roba nije isporučena. Obijali su vrata, intervenisala je i policija.

Vest o "nestanku" brzo se proširila među dobavljačima. Tako je puštena prva od 40 menica partnera ove fabrike kojima je Rus ostao dužan. Neki od njih su svoj novac potražili direktno u fabrici, preuzimajući nameštaj. "Spilit" je bio u blokadi skoro šest miliona dinara na jednom računu.  Sve radnje sa "Nefa" nameštajem bukvalno su preko noći zatvorene i ispražnjene. Telefoni su ubrzo isključeni, a profili na društvenim mrežama ugašeni.

"Nefa mebel" je preko noći zatvorio i ispraznio sve svoje salone, radnje i magacine u Skoplju, Tetovu, Gostivaru, Velesu, Prilepu, Bitolju i Ohridu, a kupci su ostali i bez nameštaja i bez para.

Ova firma, koja je imala prihod od oko 600.000 evra, kraj 2018. godine je dočekala sa minusom.

Kako je istražio Telegraf Biznis, javila se nada za radnike "Spilita“ iz Vranja jer prema nezvaničnim informacijama koje su u međuvremenu stigle od predstavnika rukovodstva grada, postojala je mogućnost da Rusi prodaju ovo preduzeće.

Takođe, zakup "Jumkovih“ pogona, gde je "Spilit“ pokrenuo proizvodnju, još uvek nije otkazan.

Nastavak je poznat.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    31. maj 2019 | 14:54

    Hahaha. Rusi.

  • Čika Laza

    31. maj 2019 | 16:04

    Interesantno saopštenje. Pisano je 31.05.2019 i kaže da će telefonska linija da proradi 03.05.2019. Hahaha jako ozbiljna firma

  • Peca

    31. maj 2019 | 19:11

    Pare cu vi vrnem,kad gi obrnem

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>