Da li je na pomolu nova stavka na računu u kafani? Bakšiš za konobara fiksno 10 posto, pa na sve to PDV 20 posto, predlažu ugostitelji
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Ccc
Svako ko je dobar konobar zaradi baksis...jbg ako je lose usluga ko da ga casti...sad ces lencugu da castis malo sutra
Čiča
Ako se to uvede ostadoše konobari bez plate. Gazda će reći dosta ti je bakšiš.
Dobar ugostitelj
Baksis konobaru je nacin da gost izrazi zahvalnost za uslugu i taj vid nagradjivanja postoi od pamtiveka .Podelu sa kuhinjom su izmislile novo pecene Beogradske gazde ugostiteljskih objekata i na taj nacin na godisnjem nivou prigrabile pristojnu sumu novca koja verujte u devedeset posto slucajeva ne zavrsava u kuhinji.pod plastom poslovne tajne o platama i stimulacijama zaposlenih radnici se boje da kazu da nedobijaju taj novac .Vecina vlasnika globi konobare od 08 do 1 % posto po danu i to na ukupan pazar.