• 0

Epilog afera Nefa: Pokrenut postupak likvidacije, Rus Maksim Maksimov razrešen funkcije

Odlukom je državljanin Ruske Federacije Maksim Maksimov razrešen funkcije direktora i zakonskog zastupnika društva

  • 0

Agencija za privredne registre (APR) objavila je odluku o pokretanju likvidacije nad društvom "Nefa nameštaj", u vlasništvu ruskog biznismena, koji je šokirao zaposlene i širu javnost u Srbiji zatvaranjem pogona "preko noći".

U odluci, datiroj 30. maja, pozivaju se poverioci da prijave potraživanja prema tom društvu na adresu sedišta firme - ulica Milutina Milankovića br. 23, Novi Beograd - i to najkasnije u roku od 90 dana od dana objavljivanja odluke na internet stranici APR-a.

Poverioci se upozoravaju da će njihova potraživanja biti prekludirana (isključena) ako ih ne prijave najkasnije u roku od 30 dana od poslednjeg dana objavljivanja oglasa o likvidaciji.

Spilit

Foto: S.Tasić

Odlukom je državljanin Ruske Federacije Maksim Maksimov razrešen funkcije direktora i zakonskog zastupnika društva, a za likvidacionog upravnika je imenovan Tolstov Evgenij, takođe ruski državljanin.

Likvidacioni upravnik će, dodaje se dalje, uputiti pisano obaveštenje o pokretanju likvidacije društva svim poznatim poveriocima u roku od 15 dana od početka likvidacije.

Društvo će evidentirati sve prispele prijave potraživanja i sačiniti listu priznatih i onih osporenih.

Poverilac čije je potraživanje osporeno može u roku od 15 dana od prijema obaveštenja o osporavanju da pokrene postupak pred nadležnim sudom protiv te odluke i treba u istom roku o tome da obavesti društvo jer će se u suprotno njegovo potraživanje smatrati zatvorenim.

Likvidacioni upravnik je u obavezi da sačini početni likvidacioni bilans kao vanredni finansijski izveštaj, kao i početni likvidacioni izveštaj. U odluci se takođe napominje da likvidacioni upravnik ne može otpočeti sa isplatom poverilaca niti članova društva pre nego što likvidacioni izveštaj bude registrovan.

Kompanija je jutros na svojoj zvaničnoj stranici napisala da počinje sa prikupljanjem podataka o kupcima koji su platili, a nisu dobili nameštaj

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>