• 8

Objašnjenje: Zašto za vikend niste mogli da platite karticom?

Prekid u radu se odrazio na rad svih platnih kartica koje su se u trenutku prekida obrađivale na ovoj infrastrukturi, nezavisno od kartičnog sistema

  • 8

Do zastoja na terminalima i problema sa plaćnjem platnim karticama tokom proteklog vikenda, došlo je zbog nepredviđenih okolnosti u sprovođenju planiranih radova na unapređenju bankarske tehničke infrastrukture i migracije na novi informacioni sistem, rekli su za Telegraf Biznis u Narodnoj banci Srbije.

Veliki broj građana požalio se da tokom vikenda ne može da koristi platne kartice, dodatni problem bio je to što se zastoj desio baš u nedelju.

Prema informacijama koje je NBS dobila od banaka, do prekida u radu platnih kartica 2. juna 2019. godine došlo je usled nepredviđenih okolnosti u sprovođenju planiranih radova na unapređenju bankarske tehničke infrastrukture i migracije na novi informacioni sistem, rekli su nam u NBS.

Prekid u radu se odrazio na rad svih platnih kartica koje su se u trenutku prekida obrađivale na ovoj infrastrukturi, nezavisno od kartičnog sistema.

Da nije bio problem u kartičarskim kompanijama, potvrdili su i nama.

Po otklanjanju smetnji, uspostavljene su sve funkcionalnosti bankarskih servisa.

- Potrebno je imati u vidu da u kartičnim plaćanjima učestvuje veliki broj učesnika čiji rad može uticati na funkcionalnost plaćanja. Ukoliko jednom karticom nije moguće platiti, ne treba isključiti mogućnost da drugom karticom koju korisinik poseduje, što je čest slučaj u praksi -  kažu u NBS.

Kako se savetuje,  u tom trenutku može da se obavi transakcija. Alternativa je, svakako, i plaćanje gotovim novcem ili čekom.

VIDEO: Zanimljive činjenice koje niste znali o bankomatima

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    Ko nije imao keš pored kartice morao je da pocrveni od stida. Živele kartice.

  • Snooker

    Zato sto vec mesec dana nemam dinara na kartici...

  • Detroit

    Kesice sigurica!Tu ne moze da se nista pokvari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke