• 12

Očaj jedne države: Od plate mogu da kupe samo kilogram pirinča i tri jajeta, umiru od gladi, kopaju reku da nađu zlato

Stanovnici Karakasa nisu u stanju da spoje kraj s krajem jer cene rastu mnogo brže od plata

  • 12

Humanitarna kriza u Venecueli se produbljuje. Čak i glavnom gradu zemlje nedostaju hrana i lekovi. Deca umiru i zbog bolesti i zbog gladi.

Venecuela je, prema Blumbergu, i pored toga što je bogata naftom, najsiromašnija zemlja na svetu četvrti put zaredom. Ekonomisti imaju problem čak i sa procenom nivoa inflacije u ovoj južnoameričkoj zemlji. Krajem februara procenjeno je na 32 miliona odsto.

U avgustu 2018. godine, minimalna zarada u toj zemlji povećana je oko 3, 46 dolara ali je samo povećala cene.

Ovo prisiljava građane da preduzimaju sve drastičnije korake kako bi preživeli. Stanovnici Karakasa nisu u stanju da spoje kraj s krajem jer cene rastu mnogo brže od plata.

Mladi ljudi u očaju traže zlato u reci Guaire, koja prolazi kroz Karakas.

- Tražimo zlatnike. Moram da nađem nešto da pomognem svojoj porodici - priznao je Danijel.

Objašnjava da je za mesečnu platu mogao da kupi samo jedan kilogram pirinča i tri jajeta.

- Za 18.000 bolivara ne možete ništa da kupite. Pre se odlučujem za reku. Naći ću nešto vredno i zaraditi - optimista je Daniel iz Karakasa.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bre bre

    75% nas prima platu oko 30 000, porodični ljudi,i koja je razlika? saosećam sa braćom iz Venecuele jer ih je ista sotona uništila kao i lad što gazi skoro trideset godina

  • Istina

    Kada jedna drzava, a pod tim mislim narod dodje u ovakvu situaciju odmah treba da strpa ceo sistem u zatvor bez obzira na sve okolnosti osim kada je drzava napadnuta!

  • bane

    BN@ pa nismo im mi zavelim sankcije ,nego tvoji nacisti USA kao sto su to radili i nama[ako si bio ziv u to vreme ,a ja jesam] da bi od nas napravili svoje roblje.Nadam se da danas zivis u blagostsnju dok te roditelji izdrzavaju i obozavas zapadnu demokratiju [demonizaciju].

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke