Ušli u pogone tokom noći, najveća fabrika na svetu opet pravi Nutelu

Kompanija "Ferero", vlasnik popularnog namaza od lešnika i čokolade "nutela", izjavio je da je ulaz u fabriku otvoren tokom noći

Nutella, nutela
Foto: Flickr/ allison.hare

Radnici u najvećoj svetskoj fabrici "nutele", u Francuskoj, prekinuli su štrajk, sklonili barijere koje su postavili u fabrici i vraćaju se na posao nakon što je proizvodnja bila u prekidu više od nedelju dana zbog spora sindikata i uprave vezanog za plate, javlja agencija AP.

Kompanija "Ferero", vlasnik popularnog namaza od lešnika i čokolade "nutela", izjavio je da je ulaz u fabriku otvoren tokom noći i da je u pogonu nastavljena "normalna aktivnost".

Aktivisti sindikata "Radnička snaga" u fabrici u Viljers-Ekolu u Normandiji postavljanjem barijera su sprečavali kamione da ulaze i izlaze iz fabrike više od nedelju dana.

Portparolka kompanije Prisila Burginjon izjavila je da je uprava načinila "pozitivan napredak", dodajući da će biti još pregovora.

Prema navodima sindikata, 160 od 350 radnika fabrike koji su učestvovali u štrajku traži povećanje plate za 4,5 odsto, jednokratne bonuse od 900 evra i bolje radne uslove. Nije poznato da li su njihovi zahtevi odobreni.

Fabrika proizvodi dnevno 600.000 tegli namaza od lešnikia i čokolade, što predstavlja četvrtinu ukupne svetske proizvodnje.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Tagovi: Krem, namaz, Nutela, Sindikat, Štrajk

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (4)
Poređaj komentare:
  • Đ
    Đura

    Eurokrem je bolji od Nutele.