• 0
 ≫ 

Ništa od spajanja veka: Fijat povukao ponudu za Reno

 ≫ 

Kompanija Reno saopštila je da nije mogla da postigne dogovor jer su predstavnici francuske vlade, koja je i najveći deoničar sa 15 odsto udela, zatražili odlaganje

  • 0
Reno Fijat znak Foto: Shutterstock

Fijat Krajsler povukao je ponudu za spajanje sa francuskim proizvođačem automobila Renoom, saopštila je danas italijansko-američka kompanija.

Ta najava usledila je nakon neuspelog pokušaja članova odbora Reno kompanije da donesu odluku o ponudi, prenosi BBC.

Kompanija Reno saopštila je da nije mogla da postigne dogovor jer su predstavnici francuske vlade, koja je i najveći deoničar sa 15 odsto udela, zatražili odlaganje.

Krajem maja Fijat Krajsler je napravio ponudu od oko miliona dolara za spajanje sa Renoom, opisavši je kao "transformativni predlog" koji bi stvorio globalnog automobilskog lidera.

-  Jasno je da u Francuskoj ne postoje politički uslovi da bi takva kombinacija bila uspešna. Ostajemo čvrsto uvereni u uverljivu transformacijsku uverenost predloga, čiji su uslovi pažljivo izbalansirani kako bi omogućili značajnu korist obema stranama - naveo je Fijat Krajsler u saopštenju.

Kako se navodi, spajanje Renoa i Fijat Krajslera omogućilo bi kompanijama da dele troškove razvoja tehnologija, poput električnih vozila.

Osim francuske vlade udeo u Renou ima i japanski Nisan, zbog čega su predstavnici vlade od japanske kompanije tražili podršku za spajanje sa "Fijatom", ali je "Nisan" bio uzdržan, pa je francuska vlada tražila još vremena za pregovore.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>