• 0

Epl i Gugl, pomerite se s trona - ovo je sada najvredniji brend na svetu

Amazon vredi neverovatnih 315,5 milijardi dolara

  • 0

Američka kompanija Amazon je najvredniji brend u svetu sa procenjenom vrednošsću od 315,5 milijardi dolara, čime je pretekla Epl i Gugl, prema rangiranju globalnih brendova na listi "BrandZ Top 100" koju sastavlja istraživačka agencija "Kantar".

Time je vrednost brenda Amazon uvećana za čak 52 odsto u odnosu na prošlu godinu, prenosi CNBC.

Epl se našao na drugom mestu, budući da je njegova vrednost procenjena na 309,5 milijardi dolara, a Gugl na trećem mestu, sa vrednošću od 309 milijardi dolara.

Gugl i Epl su naizmenično proveli 12 godina na vrhu liste, da bi Gugl prošle godine osvojio prvo mesto.

Agencija"Kantar" je skok Amazona na listi pripisala njegovom diverzifikovanom portfoliju usluga, navodeći da "fenomenalan rast vrednosti brenda Amazon od gotovo 108 milijardi dolara u protekloj godini pokazuje koliko su brendovi sada manje povezani sa pojedinim kategorijama i regionima”.

Na četvrtom mestu rang liste je Majkrosoft (vrednost 251,2 milijarde dolara), kompanija Viza (177,9 milijardi dolara) je na petom , a u prvih deset plasirali su se još i Fejsbuk (159 milijardi dolara), Alibaba (131,2 milijarde dolara), Tensent (130,9 milijardi dolara), Mekdonalds (130,4 milijarde dolara) i AT&T (108,4 milijarde dolara).

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>