• 1

Putin: Oni ratuju, mi se držimo po strani...Teško je

Kao prvo, imamo bez presedana, istorijski dobre odnose sa Kinom, kaže Putin

  • 1

Dok besni trgovinski rat između najvećih svetskih ekonomija, iako se to ne tiče Moskve, teško je ostati nepristrasan kada su u pitanju interesi strateških partnera, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin uoči samita SCO.

- Postoji spor između najvećih svetskih ekonomija. Ima mnogo specifičnih pitanja vezanih za njihove bilateralne veze...Dakle, zdrav razum sugeriše da nemamo razloga da se mešamo u ovaj pregovarački proces - rekao je ruski predsednik.

Međutim, jedan ključni aspekt onemogućava Moskvi da ostane po strani.

- Kao prvo, imamo bez presedana, istorijski dobre odnose sa Kinom. Mi smo strateški partneri u svakom smislu te reči ... Nažalost, ne možemo isto reći o našim odnosima sa SAD. Ti odnosi su sve lošiji -

Naravno, pod ovim okolnostima, naše saosećanje je očigledno sa našim strateškim partnerima.

Optužujući Peking da je iskoristio američku ekonomiju, američki predsednik Donald Tramp uveo je carine na kinesku robu, što je izazvalo trgovinski rat. Kina je uzvratila u naturi, ali je više puta naglasila da preferira obostrano koristan trgovinski sporazum o ekonomskom ratu. Međutim, Peking je upozorio da će "odlučno reagovati i boriti se do kraja" ako Vašington nastavi sa dosadašnjom politikom.

VIDEO: Zapad strepi od ovog rukovanja i sastanka

(Telegaf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIJA

    Pa treba svi da se udruze od jednom protiv SAD a ne ne tice se nas i oni lome jednu po jednu drzavu, kak NATO drzave jedna uvede sankcije odma svi isto rade.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke