• 69
 ≫ 

Vučić: Bog otac ne zna gde su pare otišle; lekari, molim vas, uz Šantićeve stihove - ostajte ovde

 ≫ 

Lekare i medicinare čeka povećanje plate od najmanje 10 odsto

  • 69

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je najboljim mladim lekarima i medicinskim sestrama i tehničarima, koji su dobili ugovore o radu, da, kada se nađu pred izborom da odu u inostranstvo ili ostanu u zemlji, izaberu Srbiju, jer su upravo oni najbolji i najodgovorniji deo društva.

On je najavio i ozbiljno povećanje plata lekara i medicinskih sestara, najmanje za 10 odsto.

- Pred vama će biti izbor u nekom trenutku - da li napustim svoju zemlju ili da ostanem ovde. Ja ću zato da vas molim uz Šantićeve stihove - ostajte ovde. I ne samo da vas molim, već da pokušam da vas obavežem da ostanete u svojoj zemlji, jer vi koji ste najbolji, vi ste najodgovorniji deo društva - poručio im je predsednik.

Kako je rekao, za njih, za najbolje, nema "lako ću", kao što nijedan ispit ili kontrolni u školi nisu tako shvatali, jer je za najbolje uvek teško, a samo za one koji uvek gube, neodgovorne sve je uvek lako.

- Nemojte da budete nesrećni što je to tako, budite srećni što ste odgovorni i što želite da budete najbojli. To je odlika najboljih - podvukao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da je Srbiji potrebno još nekoliko godina za malo strpljenja da podstigne još viši standard.

Poručio im je da nemački standard nećemo moći da dostignemo, ali ćemo da mu se približavamo i to ozbiljno.

On je rekao da želi još bolje zdravstvo nego što je sada ali da ima još puno problema.

- Da me ubijete sada ja ne znam na šta se potroši dvadeset odsto budžeta koje se izdvaja za zdravstvo. To su ogromne pare - rekao je Vučić.

Kako je rekao, "Bog otac ne zna gde su pare otišle“, dodajući da ne postoji dobra kontrola,  mada je bolje nego što ne bilo i gradi se medicinski centri.

Aleksandar Vucic Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

UGOVORI O RADU ZA JOŠ 102 MLADA LEKARA i 158 SESTARA I TEHNIČARA

Vučić je dodao i da današnja ceremonija uručenja ugovora najboljim mladim lekarima, sestrama i tehničarima nije jedna od uobičajenih, već jedna od najvažnijih svečanosti koje su dobre i važne za državu, nemaju veze sa strankama i izborima već samo sa budućnošću Srbije.

Sve što država može da uradi je zahvaljujući teškim ekonosmkim reformama, dodao je on.

Najbolji diplomci medicinskih fakulteta, kao i srednjih medicinskih škola u Srbiji dobija danas ugovore o radu, a ugovore im svečano uručuje predsednik Aleksandar Vučić.

Ugovore će dobiti 102 diplomca medicinskih fakulteta univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Prištini i Kragujevcu.

Takođe, ugovore dobija i 158 diplomaca srednjih medinicinskih škola.

Do sada je ugovore o radu dobilo oko 300 mladih lekara, najboljih diplomaca u svojopj generaciji, a u okviru nastojanja države da im obezbedi posao i zadrži visokoobrazovane kadrove u zemlji, a danas će im se, pored još 102 mlada lekara, pridružiti, po prvi put, i najbolje medicinske sestre i tehničari.

Kako je rečeno na svečanosti u Palati Srbija, stvaranje nove generacije zdravstvenih radnika je jedan od najvažniih ciljeva Ministarstva zdravlja.

Ceremoniji u Palati Srbija, pored predsednika, prisustvuju ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktori zdravstvenih ustanova, dekani medicinskih fakukteta...

(Telegraf Biznis/Tanjug/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natasa

    26. jun 2019 | 14:35

    Predsednik Vučić se lavovski bori za naš opstanak!

  • Sasa

    26. jun 2019 | 14:02

    U nasu medicinu se godinama nije nista ulagalo, sada se izgradjuje i unapredjuje svo ono sto su prethodne vlasti unazadile…

  • Fisa

    26. jun 2019 | 17:26

    Ovakve pametne i inteligentne ljude treba čuvati kao malo vode na dlanu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>