• 5

Da li biste podržali novčanu donaciju vaše kompanije za čišćenje reke u vašem kraju? (ANKETA)

Kod nas ima više od 20.000 divljih deponija

  • 5

Preterana upotreba plastične ambalaže u Srbiji čini veliki deo lokalnog zagađenja. Još je problematičnije neadekvatno i nekontrolirano odlaganje otpada, što stvara ozbiljne ekološke posledice, posebno za rečne tokove. Više se i ne može naći čista reka u Srbiji.

Prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, 12 deponija u Srbiji nalaze se direktno na vodotoku, 65 u blizini vodotoka, a 28 u poplavnom području. Na teritoriji Srbije procenjuje se, ima između 20.000 i 30.000 divljih deponija.

Prema pravilu koje propisuje Ministarstvo zaštite životne sredine, ako su divlje deponije na javnoj površini, lokalne samouprave su dužne da ih uklone, a ako se nalaze na privatnim parcelama, inspekcije zahtevaju mere uklanjanja. Međutim, u praksi se ništa ne dešava u smislu sanacije divljih deponija, kako na javnom, tako i na privatnom zemljištu.

Rezultat je ogromna plastična brda koja rastu na divljim deponijama širom Srbije.

reka

Foto: Telegraf

Da li biste podržali novčanu  donaciju vaše kompanije za čičćenje reke u vašem kraju?

Da li biste podržali novčanu  donaciju vaše kompanije za čičćenje reke u vašem kraju?

Glasajte

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije nego

    Podrzacu ako mi drzava da radno mesto u drzavnoj firmi i precutno dozvoli da tezgarim privatno. Moze i status popa, podrzao bi i tada.

  • Drekavac

    Podrzavam sve dobrotvorne i dobrovoljne akcije.

  • Deki

    Ne,ne bih je podrzao,neka je podrze oni koji zagadjuju i prljaju reke! Neka ih cisti drzava,kad ima za obnovu Notr Dama,ima valjda i za ciscenje reka. A takodje placamo i odvodnjavanja i razne gluposti,tako da neka podrzi drzava koja nam svaki dan na sve vise nacina uzima novac!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke