• 1

Trotineti definitivno menjaju automobile, a Dot je za to skupio i 30 mil €

Sredstva su obezbedili investitori iz švedske grupe EQT i južnoafricka kompanija Naspers

  • 1

Evropski startup Dot sakupio je 30 miliona evra preko platformi za prikupljanje novca kako bi pokrenuo proizvodnju i na tržište lansirao novu generaciju električnih bicikala i električnih skutera koji treba da zamene automobile u urbanim sredinama.

Sredstva su obezbedili investitori iz švedske grupe EQT i južnoafricka kompanija Naspers, prenosi SeeBiz.

Kompanija Dot, čiji su e-skuteri prisutni u Briselu, Parizu, Lionu i Milanu, objavila je da će uskoro zatvoriti rundu finansiranja "serije A", i da će prikupljena sredstva uložiti u lansiranje dva nova modela e-skutera sa zamenjivim baterijama, što bi trebalo da produži životni vek skutera, dok će u narednih nekoliko meseci lansirati novu generaciju e-bicikala.

Evropske kompanije Dot, Tier i VOI, kao rivali americkim kompanijama Bird i Lajme, izvele su na evropske puteve hiljade skutera, a samo u prošloj godini uspele su da pribave znacajna sredstva i da privuku visokoprofilne investitore, kao što su Alphabet, vlasnici Gugla i kompanije Uber.

(Telegraf Biznis/Seebiz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>