• 2

Poznati proizvođač mašina za veš povlači čak 800.000 sušilica - izazivaju požar

Više stotina mašina za sušenje veša izazvalo je požar

  • 2

Više od 800.000 mašina za sušenje veša kompanije Virpul mora da bude povučeno sa tržišta jer je neispravno.  Navodno, skoro 800 njih zapalilo se i izazvalo požar u domovima kupaca.

Kompaniju je prošlog meseca upozorila Kancelarija za bezbednost proizvoda o svojoj nameri da će poslati zahtev za opoziv.

Potrošači koji imaju sporne sušilice u Velikoj Britaniji, imaće pravo na pravo na zamenu mašine, koja će biti isporučena i instalirana bez ikakvih troškova.

Kancelarija je saopštila je Virpul pristao da povuče proizvode, i da je garantovao da neće naplaćivati isporuku, instalaciju ili uklanjanje mašina, i da će obezbediti "blagovremene" izveštaje o daljim dešavanjima.

Rukovodioci kompanije su regulatorima rekli da broj neispravnih sušilica može da bude i daleko veći od prvobitno očekivanog.

- Velika Britanija ima neke od najtežih zakona o zaštiti potrošača u svetu. Naša intervencija pokazuje da ćemo preduzeti sve neophodne korake kako bi potrošači bili sigurni - rekao je predsednik Udruženja za zaštitu potrošača Keli Tolurst.

Virpul je saopštio da je u poslednjih nekoliko godina zabeležio 54 požara koje su izazvače sušilice i da su naknadno tri modela modifikovana. Izmenjen je sistem kod više od milion proizvoda.

Do sada, nije nije bilo prijave potrošača u Srbiji na Virpulove sušilice, kažu u NOPS (Nacionalnoj organizaciji za zaštitu potrošača).

VIDEO: Stavili pokvarenu mašinu na trambolinu... toliko treba da znate

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke