• 2
 ≫ 

Poznati proizvođač mašina za veš povlači čak 800.000 sušilica - izazivaju požar

 ≫ 

Više stotina mašina za sušenje veša izazvalo je požar

  • 2

Više od 800.000 mašina za sušenje veša kompanije Virpul mora da bude povučeno sa tržišta jer je neispravno.  Navodno, skoro 800 njih zapalilo se i izazvalo požar u domovima kupaca.

Kompaniju je prošlog meseca upozorila Kancelarija za bezbednost proizvoda o svojoj nameri da će poslati zahtev za opoziv.

Potrošači koji imaju sporne sušilice u Velikoj Britaniji, imaće pravo na pravo na zamenu mašine, koja će biti isporučena i instalirana bez ikakvih troškova.

Kancelarija je saopštila je Virpul pristao da povuče proizvode, i da je garantovao da neće naplaćivati isporuku, instalaciju ili uklanjanje mašina, i da će obezbediti "blagovremene" izveštaje o daljim dešavanjima.

Rukovodioci kompanije su regulatorima rekli da broj neispravnih sušilica može da bude i daleko veći od prvobitno očekivanog.

- Velika Britanija ima neke od najtežih zakona o zaštiti potrošača u svetu. Naša intervencija pokazuje da ćemo preduzeti sve neophodne korake kako bi potrošači bili sigurni - rekao je predsednik Udruženja za zaštitu potrošača Keli Tolurst.

Virpul je saopštio da je u poslednjih nekoliko godina zabeležio 54 požara koje su izazvače sušilice i da su naknadno tri modela modifikovana. Izmenjen je sistem kod više od milion proizvoda.

Do sada, nije nije bilo prijave potrošača u Srbiji na Virpulove sušilice, kažu u NOPS (Nacionalnoj organizaciji za zaštitu potrošača).

VIDEO: Stavili pokvarenu mašinu na trambolinu... toliko treba da znate

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>