Žao nam je Mask, ovo ne ide: Gubitak "Tesle" 408 miliona dolara uprkos rekordnim isporukama

117 miliona dolara gubitka pripisuje troškovima restrukturiranja povezanim sa otpuštanjima i zatvaranjem nekih prodajnih salona

Komentari

  • Boki

    Tesla je igračka za bogate. Košta đavo i po, kvari se i baterije su abnormalno skupe imajući u vidu da su potrošni materijal. Ne isplati se jer cena je toliko veća od automobila sa konvencionalnim pogonom, da se za tu razliku može kupiti benzina za narednih 10 - 15 godina vožnje, a pošto ni baterija duže ne može trajati električni auto nikad neće doći do tačke kada je ekonomičniji od benzinskog. Takođe nisu ni ekološka vozila jer emisija co2 je ista, ako ne i veća nego kod vozila na fosilna goriva. Do nje se dolazi tako što se sabere emitovanje gasova za proizovdnju, za punjenje baterije dok traje vek automobil i za reciklažu baterija, odnosno auta. Niko razuman neće to voziti.

  • DRagutin

    Pa covek je lepo zamolio GM da zajedno prave el. automobile ali njima jos to nije u interesu... Kao sto je i napisano u naslovu, ne moze da proizvede koliko se trazi! Inace Tesla auto je jedan fantastican auto!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke