"Insistiraću na 15 odsto većim platama za medicinske tehničare"

Rešenje za 56.000 tehničara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da građani do kraja godine mogu da očekuju prosečnu platu iznad 500 evra, kao što je, podseća i ranije obećao, ali i da će insistirati da medicinski tehničari do kraja godine dobiju povećanje plate od 15 odsto.

- Nadam se da će na taj način biti zadovoljno oko 56.000 medicinskih tehničara u Srbiji - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na putu od Obrenovca do Uba.

Ranije je ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavo da će ovo biti treća godina za redom u kojoj će medicinski tehničari imati najveće povećanje plata, na realnoj osnovi.

Danas popodne otvara se auto-put  "Miloš Veliki".  A otvaranje uživo pratite na našem portalu. 

VIDEO - Vučić: I ove godine ćete imati novi rast penzija i plata u javnom sektoru

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Tagovi: aleksandar vuzcic, medicinari, medicinksi tehničari, plate, Zarade

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (15)
Poređaj komentare:
 • D
  DRagutin

  Verujem ja da bi nas predsednik dao njima i po 1000 € platu da moze, ali ne moze jer nema odakle! Srbija je zadnjih 3 decenije unistavana i devastirana! Moja snajka zivi u Becu i radi kao med. sestra i kada je pocela imala je platu 1800 € neto , I to za rad 12-24, 12-72h ili prostije receno za 144 radna sata mesecno i plus 20 dana godisnjeg plus 13 i 14 plata...! Jednosoban stan 500 € , cene mesecne karte za ceo mesec 30 € !!! I to da se vozi koliko hoce sa cim hoce u gradskom prevozu! I kako sada da zaustavite nase medicinske sestre da ostanu u Srbiji za plate od 350-400 € ? Kako??? A gde je jos autobus, Bec povratna za celih 50 i manje evra...

 • 🍆

  Imam 21. godinu,dva meseca sam u Nemackoj,iz moje generacije od 180 med. tehnicara,45 je u procesu cekanja vize,a ko zna koliko ih jos ima. Vrati te se na pocetak recenice,samo 21. imamo...

 • D
  Djole

  A nemedicinski radnici u zdravstvu,oni nisu izgleda ljudi,nemaju kuci decu koju hrane,nego majmune,sram vas bilo i predsednika i ministra zdravlja.