• 0

Tužno leto za bankare, otkaz za još 500

Banka se na takav potez odlučila jer nastoji da smanji troškove i zadrži konkurentnost.

  • 0

Franucka banka BNP Pariba planira da ukine oko 500 radnih mesta u svom odeljenju za poslovanje sa hartijama od vrednosti u Francuskoj, izjavio je jedan predstavnik sindikata.

Najveća francuska banka je saopštila da će ukidanje svih radnih mesta biti realizovano kroz proces dobrovoljnih odlazaka u naredne tri godine.

Pojedine radne pozicije biće preseljene u Portugaliju, rekao je Žoel Debos iz sindikata SNB u banci BNP Pariba.

- Ovakav potez deo je nastojanja da se očuva konkurentnost poslovanja BNP Pariba sa hartijama od vrednosti, koje se suočava sa sve većim pritiskom globalne konkurencije i niskim kamatnim stopama - navodi se u saopštenju banke.

Banka BNP Pariba je u februaru, nakon slabog četvrtog tromesečja, najavila plan smanjenja troškova u iznosu od 350 miliona evra u svom odeljenju za korporativno i investiciono bankarstvo.

Poslovni rezultati banke su se, međutim, poboljšali u prvoj polovini ove godine, ali Jan Žeradin, šef odeljenja za korporativno i investiciono bankarstvi, tvrdi da će poslovanje i dalje biti pod pritiskom.

VIDEO: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke