Evo kako su izračunali da minimalna cena radnog sata skoči na 172, 5 dinara

Postoje parametri definisani zakonom po kojima se računa minimalna zarada

Komentari

 • falkon

  Ništa niste uradili. Hoće li poslodavci poštovati zakon? Egzistencija se nastavlja. Sluge na vlasti s namerom to rade. Treba uvesti lekarske preglede svim sluzbenicima u vladi. Pre je bilo minimalca po zakonu ako je firma u teskoj situaciji i ne duze od 6 meseci. Ovo sada je javasluk. Svaka vam čast!

 • Rastko

  Zato ne treba ni da se grozimo ni da osudjujemo decu koja se jos u pubertetu odluce da rade oral anal ili bilo koji drugi kanal kao ni decu koja se odluce da diluju od cega ponekad mogu da zarade pola a ponekad i ceo minimalni LD sto iskljucivo zavisi od njih samih i koliko su predani tom poslu a ne od tamo nekog buzdovana od kojega zavise samo radnici koji crnce za takve a NE za sebe.

 • Rastko

  Nekada su sluge radile samo za hranu i prenociste u stali a danas za daleko manje od toga.

 • Rastko

  Minimalna cena radnog sata se izracunava tako sto olosi medjusobno podele dobit a sve sto preostane od nabavke kesa za djubre i wc sanitara deli se na radnike.

 • Matorić

  Nuspridukt primitivnog kapitalizma u kome živimo. Ja razumem da poslodavac žudi za profitom, ali to ne može, odnosno ne bi smelo da se ostvaruje na uštrb radnika. Jednostavno nije ni ljudski ni pošteno. To što se poslodavci žale na gubitke je priča za malu decu. Poenta je da svi hoće da se obogate odmah, a to ne može, bar ne pišteno. Zato ispaštaju radnici, a država to zdušno potpomaže. Nije samo problem u zakonima, najveći problem je u njihovom sprovođenju, jer očigledno isti zakon ne važi za sve. Nisam komunista, ali sa ovakvim jadnim i bednim sistemom verovatno ću postati.

 • Portir

  Meni je i dalje cena radnog sata 143 dinara a radim u drzavnoj firmi tako da tih 172 necu videti kao ni ovih 150 ili koliko vec. Samo lazu i mazu a narod prezivljava kako mora

 • Sima kosmos iz dalekog svemira

  Gospodo ja i supruga primamo minimalce imamo troje dece nemamo prava na dečijii dodatak (a ko ga ima) pa se pitam taj što je to računao kako je smislio da jedna petočlana porodica preživi sa 60000 dinara mesečno ako su samo obaveze više od trećine plus škole plus odelo i da ne nabrajam više jedino ako ima čarobni štapić ilisvaki dan da jede posebnu salamu a meso da jede samo za Božič i ribu za slavu tako da gospodo draga oduzmite sebi od plate koje primate po raznim upravnim i nadzornim odborima raznim izmišljenim šefovskim mestima i ako mislite da se radjaju deca i da ostaju ovde stavite prst na čelo ako već nije kasno

 • Rastko

  Nema tih para za koje bi dobrovoljno pristao da robujem raznoraznim je.vetrima u privatno ili drzavno lopovskoj firmi ali oni koji to moraju fakticki su prepusteni njihovoj milosti i nemilosti.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke