• 0

Ljajić o filmskoj industriji: Ko ponudi najbolje uslove, mi ćemo sa njima raditi

"Povoljne cene i atrakcija"

  • 0
Kina, Rasim Ljajić

Foto: Telegraf

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će na jednoj od "Alibabinih" platformi "Fligi" od 20. septembra biti istaknuto sve što Srbija može da ponudi u turističkom smislu, posebno vodeći računa o posebnim referencama i afinitetima kineskih turista.

Ljajić je za RTS rekao i povodom početka prikazivanja dve emisije namenjene onima koji razmišljaju da snime film u Srbiji na kineskoj ČTV televiziji da je cilj da se privuče i deo filmske industrije zbog povoljnih cena i atrakcija.

- Nadam se da i tu možemo da budemo konkurentni i da i taj vid turizma razvijemo u smislu privlačenja kineskih turista - rekao je Ljajić.

Ljajić je najavio da će TOS uskoro posetiti sajam u Aziji u Singapuru, a da Kina predstavlja našu ulaznicu za čitavu Aziju.

Kako je rekao, iako Evropska unija na odnose Srbije sa Kinom ne gleda blagonaklono, svako nastoji da dođe do "jeftinijeg novca", ali da je EU apsolutni prioritet Srbije i sa političkog i sa ekonomskog stanovišta.

- S druge strane, mi želimo da razvijamo odnose sa Kinom, želimo da imamo jedan potpuno transparentan odnos i da realizujemo brojne infrastrukturne projekte. Ko ponudi najbolje uslove, mi ćemo sa njima raditi i poslovati - zaključio je Ljajić.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>