• 0

Merkelova naciji automobila: Pravite jeftinija vozila

Nepoverenje i nezainteresovanost bili očigledni na otvaranju Sajma automobila

  • 0
13 Septembar 2017. - Sajam automobila u Frankfurtu.

Foto: Tanjug/AP

Nemačka kancelarka Angela Merkel, otvarajući Međunarodni sajam automobila u Frankfurtu, pozvala je proizvođače automobila da više ulažu u električna vozila.

- Visoka mobilnost će imati svoju cenu ako se ne budu proizvodila efikasnija, klimatski pogodna vozila - rekla je Merkel, prenosi Dojče vele.

Ona je istakla da pred auto-indrustrijom stoji "herkulovski zadatak" u pokušaju da se stvori održiviji način putovanja. Kancelarka je upozorila da redukcija ugljen dioksida iz totalnog obima saobraćaja nije zabeležena još od 1990. godine.

Merkel je pozvala auto-industriju da više ulaže u proizvodnju jeftinijih i održivih električnih automobila. Dojče vele navodi da su nepoverenje i nezainteresovanost bili očigledni na otvaranju Sajma automobila.

Godišnji događaj u Frankfurtu privukao je 1.000 izlagača prošle godine, ali je ove godina taj broj pao na 800, a sajam se održava u manjoj hali.

Pažnja medija bila je više fokusirana na demonstrante koji su protestovali protiv auto-industrije nego na sam događaj.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>