• 0

Aerodrom "Ponikve" od danas u vlasništvu države

Na Skupštini su donete još dve odluke koje su se odnosile na prenos zemljišta koje je deo kompleksa, 19 objekata i piste.

  • 0
Aerodrom Ponikve

Aerodrom Ponikve u vlasništvu države; Foto: Wikimedia/Boja02

Odluka o prenosu vlasništva nad Aerodromom "Ponikve" sa Grada Užica na državu doneta je danas na skupštinskoj sednici, potvrdio je Tanjugu predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović.

Prema njegovim rečima, osim odluke o prenosu vlasništva, odbornici Skupštine doneli su još dve odluke koje su se odnosile na prenos zemljišta koje je deo kompleksa, 19 objekata i piste.

Kako se navodi na sajtu grada, na aerodromu "Ponikve" nedavno je završena izgradnja 3.735 metara ograde, od ukupno 8.930 metara, čija je ukupna vrednost oko 15,5 miliona dinara.

Da bi aerodrom bio stavljen u službu civilnog saobraćaja neophodno je uložiti još pet miliona evra za izgradnju 800 metara piste, svetlosnu signalizaciju, rekonstrukciju vodovoda kojim se napajaju aerodrom i pristanišna zgrada i postavljanje protivpožarne zaštite.

Proteklih godina užički aerodrom služio je samo za letove manjih vazduhoplova, a takvih je ove godine bilo 270, od kojih 70 međunarodnih.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke