• 1

Antić: Srbija ima dovoljno nafte, to nam garantuju obavezne rezerve

Srbija je 2015. godine uvela mehanizam obaveznih rezervi i one su podignute na viši nivo

  • 1

Srbija trenutno ima najviši nivo sigurnosti snabdevanja naftom, rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Kako je naveo,  Srbija je 2015. godine uvela mehanizam obaveznih rezervi i one su podignute na viši nivo. Srbija je takođe jedina zemlja koja danas poseduje obavezne rezerve, a one su deo pregovaračkog procesa, naveo je Antić.

Da podsetimo, i premijerka Srbije Ana Brnabić negirala je da je ugrožena naftna sigurnost Srbije i istakla da su rezreve nafte dovoljna garancija da nije ugroženo snabdevanje tim energentom.

To je demantovao i ministar finansija Siniša Mali nakon što je Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je juče Anu Brnabić da saopšti da li je tačno da su obavezne rezerve nafte u Srbiji za slučaj nestašice dovoljne za samo deset dana, kao i da li je moguće da se "milioni evra", prikupljeni po osnovu akciza na gorivo, korišteni za druge osnove u budžetu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    24. septembar 2019 | 15:28

    Odmah podigli cene za 2din a i daljee ce da dizu a mi cutimo

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>