• 22

U Kuršumliju stiže pogon državne namenske industrije

- Jugoimport SDPR će u tom pogonu za pola godine da zaposli 80 radnika, a za manje od tri godine ukupno 300 ljudi - najavio je Vučić

  • 22

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će državna firma namenske industrije otvoriti pogon u Kuršumliji za mašinsku obradu metala, za novog Lazara i Miloša.

On je to rekao obraćajući se građanima u Blacu, gde je danas započeo posetu Topličkom okrugu u okviru kampanje Budućnost Srbije.

- Jugoimport SDPR će u tom pogonu za pola godine da zaposli 80 radnika, a za manje od tri godine ukupno 300 ljudi, što je za Kuršumliju velika stvar - naglasio je Vučić.

Država se, kaže, na taj potez odlučila pošto nijedan stani investitor nije hteo u Kuršumliju, zbog loše infrastrukture.

Zbog toga država i ulaže u puteve, rekao je predsednik koji je posetu Toplici i započeo obilaskom radova na rekonstrukciia puta Blace - Beloljin.

Radovi će, kaže, biti završeni do kraja godine, najavio je danas predsednik Vučić tokom obilaska radova.

On je nakon razgovora sa građanima i izvođačima rekao da da će Toplički okrug dobiti vrhunski put u dužini od 11,5 km koji će biti proširen na 7,1 metar i bolje saobraćajno povezati Blace i Prokuplje.

Vučić je rekao da da bi trebalo uraditi i put Rudare - Merdare.

Predsednik je istakao da država puno ulaže u izgradnju puteva, samo u put Blace - Beloljin biće uloženo 4,5 miliona evra, jer je to uslov da dođu strani investitori.

Kako je rekao, planirano je i veće prisustvo vojnika u Kuršumliji, što će doneti i više posla za malu privedu.

Vučić dodaje da će država pomoći preradu u prehrambenoj industriji i dovesti potencijalnog investitora u taj kraj, poznat po voću i povrću, koji bi dobio subvenciju veću od predviđenih do 50 odsto, i do 70 do 80 odsto.

Predsednika su u naselju Bela Zemlja dočekali predsednik opštine Blace Milan Churčić i izvođači radova.

Radovi na putu započeti su 13. septembra, a ukoliko sve bude po planu odnosno ako vremenski uslovi to dozvole oko 12 km puta biće završeni do 31. decembra.

Vrednost radova je 504 miliona dinara, koje je izdvojila država Srbija.

Nakon rekonstrukcije put će biti širi za nešto više od jednog metra, tako da će biti širok 7,1 metra.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Komentari

  • fretg

    Samo obilazite narod, znaci to puno, a i retko ko je od prethodne vlasti to radio.

  • fretg

    Komunikacija sa gradjanima je najbitnija, ne krije se od naroda vec razgovara sa njima, tako radi pravi predsednik koji misli na svoj narod.

  • fretg

    Komunikacija sa gradjanima je najbitnija, ne krije se od naroda vec razgovara sa njima, tako radi pravi predsednik koji misli na svoj narod.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke