• 2

Grad u Danskoj uveo radnu nedelju koja ima 3 slobodna dana

Oko 300 radnika Opštine Odshered od sada i petak mogu koristiti kao slobodan dan

  • 2
Merenje radnog vremena

Foto: Shutterstock

Odshered je postao prvi grad u Danskoj koji je za sve zaposlene u opštinskoj administraciji uveo četvorodnevnu radnu nedelju.

Oko 300 radnika Opštine Odshered od sada i petak mogu koristiti kao slobodan dan, tako da uz subotu i nedjelju imaju tri slobodna dana u sedmici.

Danska, Denmark

Foto: Pixabay

Kirsten Lund Markvardsen iz opštinske administracije kazala je novinarima da su nakon dugih razgovora predstavnika gradskih vlasti odlučili da ideju o četvorodnevnoj radnoj sedmici konačno provedu u delo. Dodala je kako u gradskoj upravi svi veruju da će na ovaj način dodatno motivisati zaposlene da pružaju još kvalitetnije usluge građanima.

- Sigurni smo da će ljudi ceniti to što imaju dodatni dan za odmor - rekla je Markvardsen, dodajući da će opštinski službenici od sada raditi 35 sati sedmično. Inače, standardna radna sedmica u Danskoj traje oko 37,5 sati.

Državni službenici zaposleni u opštini oduševljeni su novim načinom rada, dodajući kako su presrećni što će od sada imati tri slobodna dana za društvene aktivnosti kod kuće i u privatnom životu.

(Telegraf.rs / Nezavisne novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    13. oktobar 2019 | 18:59

    Njima je cela nedelja neradna samo je razlika što 4 dana nosu kući.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>