• 2

Kako je jedan tvit uništio Najki: Mnogo će košarkaši NBA da ubace koševa dok ovo ne isprave

Šteta bi mogla da bude nemerljiva

  • 2

Sukob američke lige NBA s kineskim vlastima mogao bi negativno da se odrazi na poslovanje američkih proizvođača sportske opreme, posebno Najki.

Posle skandala koji je izazvao Daryl Morey, glavni direktor košarkaškog kluba Houston Rockets, pre desetak dana kada je podržao proteste u Hong Kongu, niz kineskih kompanija prekinulo je veze s NBA ligom. Ta izjava u Kini ima posebnu težinu jer je Houston Rockets popularan klub u toj zemlji. 2002. angažovao je i kinesku košarkašku zvezdu Yao Minga.

NBA se kasnije izvinjavao kineskim vlastima i ogradio od Moreyeve poruke na Twitteru. Međutim, šteta po prihode lige već je učinjena s obzirom na masovna otkazivanja pretplate na prenos utakmica.

Procenjuje se da NBA u Kini zarađuje 10 odsto prihoda. Međutim, udar bi mogao da zahvati i kompanije koje sarađuju s NBA. Najki je ekskluzivni dobavljač sportske opreme za NBA ligu.  Kompanija je prošle godine u kineskoj regiji (NR Kina, Hong Kong i Tajvan) prihodovao 6,2 milijarde dolara.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Pantelija

    E tako se to radi!Ko na nas udari iz mesta je naj**o!

  • 😳😳😳

    Pa kad zavlace nos svuda gde im nije mesto,oni kao najpametniji

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke