• 0

Milijarder Ilon Mask na sudu: "Nemam dovoljno keša"

Maskov advokat tvrdi da ronilac samo želi da "uzme što više novca", a Mask s druge strane navodi da nema dovoljno imovine koju brzo može da pretvori u keš

  • 0

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask koji je tužen zbog klevete jer je britanskog ronioca uključenog u spasavanje dečaka iz pećine na Tajlandu nazvao pedofilom, svedočio je i na sudu.

On je rekao naime, da mu nedostaju sredstva. Advokat je preneo da je Mask finansijski nelikvidan.

Ronilac Vern Ansvort podsetimo, odigrao je ključnu ulogu u spasavanju tajlandskog fudbalskog tima iz pećine prošle godine. Nevolje su počele kada je kritikovao minijaturnu podmornicu koju je Mask poslao na Tajland, nazvavši to reklamom.

Maks je na Tviteru odgovorio na tu provokaciju da je Ansvort pedofil, ali je kasnije izbrisao tvit i izvinio se nakon što je Britanac zapretio tužbom. Kasnije, Maks je postupio još gore, nazvavši Ansvorta "silovateljem dece".

Maskovi advokati su tvrdili da su izjave prosto uvrede, a ne optužbe za pedofiliju.

Prema procenama, Mask vredi 23,6 milijardi dolara, mada znatna većina njegovog bogatstva dolazi u obliku akcija u Spejs iksu (vrednih 14,6 milijardi dolara) i Tesli (u vrednosti od 8,8 milijardi dolara).

Maskov advokat, Alek Spiro, rekao je da je biznismen pojasnio da su veliki deo njegove neto vrednosti posvećene njegovim kompanijama.

- Naravno da su advokati gospodina Ansvorta usredsređeni na to, pošto ceo slučaj nije ništa drugo nego prikupljanje novca - rekao je.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>