• 1

Alarm u auto-gigantu: Strah od pada zarade spustio akcije u trenu za 15 odsto

Alarmantno upozorenje na pad profita Renoa prouzrokovalo je da akcije te automobilske kompanije danas padnu za čak 15 procenata.

  • 1

Akcije Renoa su pale na šestogodišnji minimum od 46,7 evra.

Iz kompanije je saopšteno da će njena prodaja verovatno pasti između 3 i 4 odsto ove godine, zbog poteškoća na tržištima izvan Evrope, kao što su Argentina, a posebno Turska.

Operativna marža će, prema projekcijama kompanije, iznositi pet odsto u poređenju sa prethodnim ciljem od šest procenata.

Kompanija Reno i njen partner Nisan najavili su promene u svom rukovodstvu prošle nedelje, u nastojanju da obnove partnerstvo koje je prošle godine zapalo u krizu nakon hapšenja izvršnog direktora Renoa Karlosa Gosna u Tokiju zbog optužbi za finansijske malverzacije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    Taman kako su i rekli svetski ekonomisti... Početak nove SEKE će biti od auto industrije... Od njih će prvo početi... Nema auto industrije u svetu koja se ne bori sa tim problemom slabe prodaje... Ali sa neke strane sami su i krivi jer su opičili visoke cene tih automobila...!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke