• 19

Ko danas bude radio u Crnoj Gori, sledi mu drakonska kazna i katanac na prodavnicu

Svaka naredna nedelja će za trgovce u Crnoj Gori biti neradni dan

  • 19

Nove odredbe crnogorskog Zakona o unutršnjoj trgovini stupile su na snagu, a prva neradna nedelja u crnogorskim prodavnicama je upravo ova danas.

Ko se ogluši o tu odredbu zakona i nastavi da radi nedeljom, sledi mu novčana kazna i privremeno zatvaranje prodajnog objekta.

Trgovina na veliko i trgovina na malo, kako su pojasnili ranije iz tamošnje Uprave za inspekcijske poslove, ne može da se obavlja nedeljom i u dane državnih i drugih praznika određenim zakonom kojim se uređuju državni i drugi praznici.

Zakonskoj odredbi o neradnoj nedelji ne podležu apoteke, pekare, cvećare, suvenirnice, kiosci, prodavnice sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske pumpe i prodavnice u okviru njih, pijace, štandovi, tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice.

Kako se navodi, izuzete su i prodavnice, kiosci i automati smešteni unutar zatvorenih područja autobuskih i železničkih stanica, aerodroma i luka, štandovi i kiosci u kojima se prodaje roba za vreme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vreme javnog prikazivanja filmova, skladišta za trgovinu na veliko.

U saopštenju se upozorava i apeluje na sve privredne subjekte, na koje se odnosi propisano ograničenje, da poštuju obavezu, kako bi izbegli novčane kazne i privremeno zatvaranje.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miso

    Ma Crnogorci su lenji, to je poznato. I onda su ovakav zakon ismislili upravo ti lenjivci jer onaj koji nece da radi nedeljom ne mora da radi ali onda ce njegova konkurencija koja radi nedeljom da mu smanji profit jer ljudi najvise kupuju nedeljom i naravno kada u nedelju pokupuju sve potrebstine onda u ponedeljak pa i u utorak malo ko ce im ulaziti u radnju. A te price kako hoce da se svi posvete nedeljom porodici to je samo fraza koja treba da opravda ovu zabranu rada koja je u korist lenjivaca.

  • Ajde de

    Ali trafike rade, od životne vaznosti su cigarete, hleb nije. Barem neka se odmore ove majke što ni jedan dan odmora nemaju u nedelji radeći kod ovih robovlasnika po buticima, piljarama, Voliju.....

  • komsija iz CG

    Koliko smo radni ovaj zakon cemo postovati 😀

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke