• 3

Er Srbija ukida let Niš - Budimpešta, evo šta da radite ako ste ipak kupili kartu

Svim putnicima koji su kupili karte za letove između Niša i Budimpešte posle 27. oktobra biće vraćen novac.

  • 3
Air Serbia

Foto: Air Serbia

Avio-kompanija Er Srbija će, na osnovu odluke Vlade Srbije, sprovesti ukidanje linije Niš-Budimpešta posle 27. oktobra 2019. godine, saopšteno je iz nacionalnog avio-prevoznika.

Odluka je posledica slabog interesovanja građana juga Srbije za putovanje u glavni grad Mađarske, ali i želje da pomenuta linija ne naruši dobre rezultate preostalih linija od javnog značaja iz Niša, navodi se u saopštenju kompanije.

Naime, iako je od početka operacije u Nišu prošlo samo tri meseca, i iako let za Budimpeštu nije ispunio planirana očekivanja, prosečan procenat popunjenosti kabine za svih 12 linija dostigao je skoro 70 procenata.

Srpski nacionalni avio-prevoznik je posle konsultacija sa predstavnicima lokalne samouprave i nadležnim državnim institucijama počeo da preduzima radnje kako bi sproveo odluku i prekinuo sve aktivnosti na toj liniji, u skladu sa zaključenim ugovorom između Vlade Srbije i Er Srbije, a posebno člana 11 tog dokumenta, dodaje se u saopštenju.

Svim putnicima koji su kupili karte za letove između Niša i Budimpešte posle 27. oktobra biće vraćen novac.

Iz Er Srbije napominju da, zajedno sa nadležnim institucijama, od početka uspostavljanja redovnog saobraćaja iz Niša u julu 2019. godine, redovno prate sve parametre uspostavljenih linija od javnog značaja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    23. oktobar 2019 | 18:48

    Kako da odjednom nema interesovanja....????

  • Tiši

    23. oktobar 2019 | 19:02

    Jao kad budete davali Vojvodinu Madjarima dajte im i Beograd da se Srbija oslobodi svog najveceg tiranina! U Beograd i za Beograd bre sve! Rupa bez dna!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>