• 25

Penzije od januara prema "švajcarskom modelu": Ovako će biti usklađivane

Pimenjivanje prema "švajcarskom modelu" počinje od 1. januara 2020. godine

  • 25

Vlada Srbije utvrdila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i prosledili Narodnoj skupštini na usvajanje.

Izmenama zakona, prema "švajcarskom modelu", penzije počev od 1. januara 2020. godine biće usklađene u procentu koji predstavlja zbir polovine procenta rasta potrošačkih cena i polovine procenta rasta zarada bez poreza i doprinosa.

Penzije će se usklađivati na osnovu podataka organa nadležnog za poslove statistike o kretanju prosečne zarade zaposlenih bez poreza i doprinosa na teritoriji Republike Srbije i kretanju potrošačkih cena za prethodnih 12 meseci, računajući unazad, počev od meseca juna prethodne kalendarske godine, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijma.

Video: Vučić: I ove godine ćete imati novi rast penzija i plata u javnom sektoru

(Telegraf Biznis)

Komentari

  • Nena

    Ajde bre kakve penzije za godinu 500di ali aki jos manje da budu trazili ste gledajte

  • nikolas

    NAZALOST SVUGDE U SVETU STE KAD ODETE U PENZIJU PA IAKO STE RADILI I 50 GODINA -JE.ENA STRANKA !!!!

  • nikolas

    NI PENZIJE NISU U SVICI BOG ZNA STA U ODNOSU NA PLATE I TAMO SU PENZIONERI BEDA KOJA KUPUJE PO JEDNU JABUKU BABI A JEDNU DEDI!!! VI IMATE DOK RADITE VELIKU PLATU A KAD ODETE U PENZIJU I OSTARITE IDETE U STARACKI DOM ZA KOJI STE MORALI CITAV ZIVOT DA STEDITE!!! OGROMAN DEO PENZIONERA TRAZI POMOC DA PREZIVI !!! NISU NI OVDE SVI BOGATI IAKO SU RADILI I 50GODINA TVRDO!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke