• 0
 ≫ 

Lufthanza štrajkuje i u Beogradu? Otkazan let za Frankfurt

 ≫ 

Let je trebalo da se realizuje u sedam časova

  • 0

Nemačka avio-kompanija Lufthanza otkazala je i let iz Beograda za Frankfurt koji je trebalo da bude realizovan u sedam sati jutros.

I na zvaničnom sajtu Aerodroma "Nikola Tesla" piše da je let "Lufthanze" otkazan, a za sada nema informacija da li će biti otkazana i naredna tri polaska koja su planirana za danas. Odnosno, piše da je sledeći let za Minhen u 12: 35 h"na vreme".

Podsetimo, nemačka avio-kompanija Lufthanza najavila je planove za smanjenje troškova u svojim ograncima "Austrija erlajnsu", "Brasels erlajnsu" i "Lufthanza kargo" s ciljem "oživljavanja" profita. Takvi planovi najavljeni su u trenutku kada se Lufthanza suočava sa novim izazovom u vidu ovonedeljnog štrajka kabinskog osoblja.

U nastojanju da poveća profit, Lufthanza je saopštila da će nastojati da ostvari dodatne godišnje uštede u "Austrija erlajnsu" od 90 miliona evra do kraja 2021. godine.

To podrazumeva smanjenje broja zaposlenih i zatvaranje decentralizovanih baza zarad fokusa na bečko čvorište tog ogranka i standardizovanje njegove flote.

Plan bi, prema tvrdnjama jednog neimenovanog izvora iz Lufthanze, mogao da podrazumeva gubitak oko 500 radnih mesta.

Akcije Lufthanze, koje su u prošloj godini pale za 16 odsto, jutros su porasle za 1,2 odsto u ranom trgovanju na Frankfurtskoj berzi.

Međutim, Lufthanza se suočila sa novim udarcem, kada je kabinsko osoblje stupilo u dvodnevni štrajk koji će rezultirati otkazivanjem 1.300 letova, što će pogoditi 180.000 putnika.

Sindikat UFO pozvao je na održavanje štrajka zbog spora sa rukovodstvom Lufthanze oko plata i penzija.

Video: Potpuni haos na aerodromu! Transportno vozilo se otelo kontroli

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>