• 1
 ≫ 

Masovno vraćaju naručene stvari i poklone: Vrhunac se očekuje 2. januara

 ≫ 

Očekuje se da će kupci vratiti čak milion paketa tokom decembra i da će čak biti 1,6 nezadovoljnih kupaca svakog dana tokom nedelje pre Božića

  • 1

Bliži se polako sezona praznika, samim tim i sezona darivanja. Ipak, uz darivanje ide i neko razočaranje, a sigurno je da ste bar jednom bili nezadovoljni poklonom koji ste dobili.

Tako američka kompanija UPS očekuje da će ove godine da budu oboreni rekordi kada je u pitanju vraćanje naručene robe. Kako su saopštili, očekuje se da će kupci vratiti čak milion paketa tokom decembra i da će čak biti 1,6 nezadovoljnih kupaca svakog dana tokom nedelje pre Božića.

Očekuje se da će vrhunac da bude dostignut 2. januara, sa čak 1,9 miliona vraćenih paketa, to je za 26 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Ovo je i te kako loša vest za trgovce, posebno za one koji pokrivaju troškove slanja pošiljke.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мићко

    14. novembar 2019 | 21:53

    Враћањем робе се не штити потрошач. Пример: неко купи гаће и после два месеца ношења их врати трговцу. Овај опере у машини и мени прода. Закон није добар. Размислите зашто певачице нису добродошле у бутике?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>