• 0

Pušten u rad putni prelaz "Gradinje" u Dimitrovgradu, vredan 15 miliona

Putni prelaz "Gradinje" je osiguran polubranicima i uređajem tasterskog tipa i opremljen je video nadzorom.

  • 0

Infrastruktura železnice Srbije pustila je u rad novi, automatizovani putni prelaz "Gradinje" kod Dimitrovgrada, a vrednost radova na osiguranju tog prelaza iznosila je oko 15 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju tog železničkog preduzeća, time je pre roka ispunjeno obećanje koje je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović dala građanima Dimitrovgrada, prilikom obeležavanja Dana te opštine, 21. septembra.

- Potpredsednica Vlade najavila je da će putni prelaz u naselju Gradinje, koji je do tada bio osiguran samo znakovima vertikalne drumske signalizacije, do kraja novembra biti obezbeđen polubranicima i posednut od strane Infrastrukture železnice Srbije - navodi se u saopštenju.

Kažu da je to još jedan u nizu projekata koje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture realizuje u interesu građana Srbije.

Iz Železnice navode da je putni prelaz "Gradinje" kod Dimitrovgrada 21. putni prelaz koji je "Infrastruktura železnice Srbije" automatizovala tokom ove i prošle godine.

Taj putni prelaz nalazi se na pruzi Niš - Dimitrovgrad, između železničke stanice Dimitrovgrad i državne granice sa Bugarskom.

Putni prelaz "Gradinje" je osiguran polubranicima i uređajem tasterskog tipa i opremljen je video nadzorom. Prelaz će biti posednut neprekidno 24 sata, a njegovim radom na licu mesta upravljaće ovlašćeni saobraćajni radnik preko uređaja smeštenog u objektu pored putnog prelaza.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>