85 posto naših privrednika se bori da zaposli i zadrži odgovarajuće kadrove

Ova anketa sprovedena je na besplatnim radionicama "Kako podržati mala i srednja preduzeća u 21. veku"

Komentari

 • Peđa

  Kao prvo, svi poslodavci u Srbiji neće da zaposle onoliki broj radnika koji je potreban za normalan proizvodni proces, već jedan radnik radi više poslova istovremeno, što smanjuje sam kvalitet obavljenog posla. Drugo, nijedan poslodavac ( mislim privatnik), neće dati realnu platu za posao koji radnik obavlja, treće, ima mnogo radnika koji se javljaju na oglase a da nemaju potrebne kvalifikacije za to mesto. Četvrto, radno vreme iako propisano ne poštuje se. Peto i najveći problem po meni je isplaćivanje zarada, jer mnogo veliki procenat firmi isplaćuje minimalac ili malo preko toga a ostatak na ruke, pa će veliki broj sadašnjih radnika imati veoma malu penziju. I naravno mnogo privatnika neće da šalje radnike na obuku od straha da posle sticanja znanja ne ode u drugu firmu. Sve ostalo navedeno je približno tačno. U unutrašnjosti je mnogo veći jaz u platama i stručnosti nego u Beogradu i Novom Sadu i većim industrijskim centrima u Srbiji.

 • Nije nego

  Izgubio kvalitet cenu. Proizvodi se roba za ino trziste a kod nas je glavna zarada na trgovini. Za poslodavce kojima trebaju strucnjaci nema mogucnosti da postigne cenu, pa nema ni za platu strucnjacima. I oni zato odlaze. Zanatlija ima više nego potrebe jer je tu kvalitet radtegljiv i nedostatak se ne odrazava na poslodavca vec na korisnike usluga. Poslodavca za to nije briga, malo placa i zanatlije i tehnicari odose. Ostaju stariji koji ne mogu da odu.

 • Bocki

  Ma gde je bre pravljena ova anketa?! U Srbiji sigurno nije, ako jeste onda nije verodostojna!

 • paja

  Kakava ironija, poslodavci se bore da zadrže radnike a plaćaju ih djuture minimalac, bez isplate za prekovremeni rad, rad praznikom, subotom i nedeljom i naravno bez sklopljenog ugovora o radu ili su ugovori fiktivni, sa potpisom o zasnivanja radnog odnosa i da su upoznati sa ugovorom o radu. Čast izuzetcima, kojih je tako malo da se i ne primećuju.

  • нс

   @paja

   Тек ће да им фали!

 • Sibin

  Hahaha hahaha aaaa!!!!!!!!!!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke