• 1

Tata Stil otpušta 3.000 radnika u Evropi, da li je kineski čelik ugušio železaru

Evropski proizvođači čelika krive Kinu za višak ponude na tržištu

  • 1

Proizvođač čelika "Tata Stil" planira da ukine do 3.000 radnih mesta u svojim pogonima širom Evrope, jer je taj sektor suočen sa viškom ponude, slabom tražnjom i visokim troškovima, saopšteno je iz kompanije.

Iz "Tata Stila" poručuju da urgentno nastoje da poboljšaju performanse kroz povećanje prodaje proizvoda veće vrednosti, unapređenje efikasnosti i smanjenje troškova zapošljavanja, tako što će smanjiti broj zaposlenih za do 3.000 u svom evropskom poslovanju, prenosi agencija Rojters.

Oko dve trećine radnih mesta će, kako se predviđa, biti ugašeno u administraciji, saopšteno je iz kompanije.

Indijska kompanija "Tata Stil", koja je u junu pokrenula program transformacije da bi ojačala svoje evropsko poslovanje, ima razvijenu proizvodnju čelika u Holandiji i Velsu, i rasprostranjeno poslovanje u još nekim evropskim zemljama.

Iz kompanije je saopšteno juče da neće biti zatvaranja pogona, ali da je cilj da se kompanija zaštiti od "ogromnog broja izazova" sa kojima se suočava.

roizvodnja čelika u Evropi je pod pritiskom međunarodne konkurencije i visokih troškova energije, što dovodi u opasnost veliki broj dobro plaćenih radnih mesta.

Evropski proizvođači čelika krive Kinu za višak ponude na tržištu, dok ta zemlja, najveći svetski proizvođač čelika, poručuje da je preduzela velike rezove u svojoj proizvodnji. Britanija je prošle nedelje objavila da je kineski proizvođač čelika Ðingje potpisao ugovor o kupovini čeličane Britiš Stil, nad kojom je u maju pokrenuta prinudna likvidacija.

Video: Svet i Evropa su gladni automobilskih guma, a Japanci će ih hraniti iz Srbije

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🌏

    Kina preuzima evropu, a polako i ceo svet...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke