• 23

Preko grane je sve "naše": Natpis na rafu iz Hamburga ponovo ujedinio Jugoslaviju

Kada se poželite hrane iz svog kraja...

  • 23
Bivša Jugoslavija

Foto: Twitter/@TheTetka

Jugosloveni u dijaspori se ne odvajaju. Primer jedinstva stanovnika bivše Juge osvanuo je na društvenim mrežama.

Naime na rafovima jedne prodavnice u Hamburgu u Nemačkoj pojavio se natpis - Ex Jugoslawien, a ispod proizvodi koji život na ovim prostorima čine slađim. I lepšim.

Brojni su komentari ispod fotografije koji svedoče o tome da se preko granice ne pita (tačno) odakle si, sve dok razumete jezik jedni drugih.

Kad tamo kažeš 'naši', ne pomisliš na ove ili one, na hrišćanstvo ili islam, na neku posebnu nacionalnost, već na sve nas - komentar je na jugonostalgičnu fotografiju sa mreža.

Na njoj se, primećuju neki, nalaze i zastave dve zemlje, od kojih jedna nepriznata, druga bez jugoslovenske prošlosti, ali se zato nalaze i zastave Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske.

Ovako je, čini se, lakše naći ono naše - i rakiju i ajvar i kajmak...

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mille

    i sta je sad tu novo. 15 godina je ista slika u EU

  • Nenad

    To samo mogu bolesnici da napisu juga to je umrlo i bolje je bilo da nikada nije ni bila. Nase je nase zivela Srbija matica i zapadna Srbija???

  • Mujo

    Ne treba da pise bivsa Jugoslavija. Pa niko ne govori bivsa Austrugarska ili bivsa Otomanska imperija. Ja rec bivsa ne koristim. Samo Jugoslavija.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke