Ceo jedan auto-put smo skrckali u penale: Evo na šta sve Srbija daje skoro 200 miliona evra u 2020.

Glavni razlozi zašto toliko gubimo međunarodne sporove za koje i danas plaćamo ceh su, kako smatraju domaći ekonomisti, razlika u pristupu naših i međunarodnih stručnjaka, odnosno nepozavanje praksi i odlučivanje da se, umesto da se reši jeftinije, problem odnese na spor.

Komentari

 • Mlj1228

  Da, ali zato kad mi dođemo sa zapada da nešto odpočnemo u domovini, odmah se sruše na nas kao lešinari, i svako bi hteo da nas očerupa do maksimuma, kako pojedinci, tako i država. O samoj papirologiji i da ne govorimo. Ne samo što nas šetaju od jednog do drugog, gde se sve mora platiti, već što treba čekati danima, mesecima, pa i godinama za razne dozvole, certifikate uplate. Državu verujem da košta sva ta neozbiljnost i nestručnost, ali nas još više. Plus toga, ako se nedaj Bože, neko pobuni od nas, odmah nam svale sve pogrdne reči, kao na primer; a vi čim dođete sa zapada odmah mislite da sve možete i da ste najpametniji! Eto to je odgovor mnogih naših "fakultetski obrazovani" pravnika, ekonomista i menadžera!!!

  2
  1

  Podelite komentar

 • Papazjaner

  Bananija, eto zasto je tako!

  6
  0

  Podelite komentar

 • Pravednik

  Dok je politika unosan posao u Srbiji bolest će vladati. Kada se uvede krivična odgovornost za svaku izgovorenu reč koja šteti Srbiji, i za svako delo koje Srbiju vraća pa i jedan minut u prošlost, e tada će se makar zbog straha dva puta razmisliti pre nego što nešto kažu i urade... Malo robijica, tri kolena unazad ode imovina i svi na ulicu, pa kaži i uradi ti prijatelju to što si hteo. A onda ono legendarno pitanje: Ne zanimaju nas ostali, oni će doći na red, nego reci kako si zaradio prvi milion?

  24
  0

  Podelite komentar

 • Petar

  Da su ista znali i imali kuraži, privreda Srbije i ekonomija ne bi bile onako uništene.

  8
  0

  Podelite komentar

 • Gile

  Nema vise strucnjaka kao u Titovo vreme. Ne stvaramo ih, a ono malo sposobnih odose u inostranstvo. Stvaramo specijaliste za svade I pretnje oko nacija, zastava, latinice cirilice, krvnih zrnaca, navijanja, izvrnute istorije.....Nije ni cudo sto izgubimo jedan auto put godisnje.

  16
  2

  Podelite komentar

 • Soko

  Alal vera državi Srbiji. Pa narode srpski tražimo ako imamo od koga ime i prezime onih koji su sve te ugovore potpisali. Odmah moj brale u prdekanu do kraja Života. Imovina da im se oduzme samo par gaća im ostaviti

  27
  1

  Podelite komentar

 • ivan s

  Dva smo scrckali na sendviče i autobuse.

  25
  3

  Podelite komentar

 • Srle

  Isto vam je i sudstvu i policiji, uhapse ljude bez valjanih dokaza, ovi se sude godinama dobiju državu i plaćaju se ogromne kamate. I niko ne odgovara, važno je da se kaže uhapšeno toliko i toliko, da podnosioc prijave plaća to iz svog džepa pitao bi ga da li bi olako pisao prijave i hapsio ljude.

  19
  1

  Podelite komentar

 • paja

  To je zločin protiv naroda R.Srbije. Protiv svih poreskih obveznika, naročito. A to nam se događa zato što se završavaju fakulteti a sa diplomom nisu kadri ni padeže da nabroje a pogotovo reči da izmene po padežima, ali imaju funkciju odlučivanja u ime naroda. Nama treba neki novi ''Goli otok'' ako mislimo da dovedemo u red R.Srbiju, jer iza svakog tog ugovora ima ime koje je ugovor verifikovalo u ime svih građana Srbije i taj treba da odgovara i da mu se konfiskuje sva pokretna nepokretna imovina. Krediti su uzimani ''za interes'' svih građana Srbije, a od svega toga to ime je uzelo proviziju na ugovor, novac potrošen nenamenski a narod neka plaća penale.

  16
  0

  Podelite komentar

 • Marko

  Boze koliko smo mi bogata drzava. Ima da se krade,placaju troskovi...

  11
  0

  Podelite komentar

 • Dajte mladima da to pociste!

  Deca osvajaju prva mesta na takmicenjima u Oxford-u, Kini, mnogim univerzitetima. Dajte im samo jednu ovu arbitrazu, pa cete videti kakvi su ‘stranci’ strucnjaci: isti kao ovi nasi a ponekad i gori, samo znaju da citaju ugovore koje smo potpisali na engleskom, a nismo shvatili sta u njima pise! Ti nasi arbitri su ostali u proslom veku sa obrazovanjem, znanjem i sposobnostima. Imamo pametnu decu, dajmo im sansu! Gore sigurno nece da urade!

  18
  0

  Podelite komentar

 • Realno

  Ma koga briga za državne pare.Pa kad do sad nismo propali znači da smo jači od Švajcarske.Moje je moje a državno je svačije.Tako je oduvek bilo i biće...

  12
  1

  Podelite komentar

 • Lord

  Jednostavno receno-u vladi sve "strucnjaci"...

  21
  0

  Podelite komentar

 • Mile

  Nije ni čudo što se ovo dešava kada stručne poslove vode neznalice koje su postavljene na ta mesta samo iz razloga da bi se lakše dolazilo do velikog ličnog profita, i za njih a prvenstveno i za one koji su ih na ta mesta postavili.

  20
  0

  Podelite komentar

 • Dsk

  Gospodo: da "kraduckate" po malo....

  12
  0

  Podelite komentar

 • ZB

  A obaveze koge Država plaća iz budžeta RS zbog neogovornog ponašanja tužilaštava i sudova koji vode nameštene sporove po nečijem nalogu. Tužilac forsira optužnicu 13 godina po nalogu lokalnog, žutog, moćnika. Gubi spor i pravi troškove budžetu od 100.000€.Država plaća, a tužilac prst u uvo i nastavlja nesmetano da radi dalje. Moj predmet, a tek koliko je sličnih i koje su to pare. A njima, sudijama i tužiocima ne fali dlaka sa glave. Preduzetnik odgovara iz poslovanja svom svojom imovinom, a oni imovinom poreskih obveznika bez ikakvih ličnih sancija. Dakle?

  17
  1

  Podelite komentar

 • Krle

  Zabole državu i njene činovnike, jer su zaštićeni.Plaća to sirotinja raja kojoj se namiču kamate, pleni imovina zbog smešnih suma, a "glavonje" postaju još glavatije, jer njih ne dotiče kazna za neznanje.

  17
  0

  Podelite komentar

  • Mikii

   @Krle

   Prosto ne mogu da verujem da se tek tako IZGUBI - 20 - tak milijardi !pa nisu to dugmici Narode Moj !? Gde je tu odgovornost nestrucnjaka ! Gde je kontrola njihovog rada NERADA !? Pa zato penzionerima daju 1,500 ili 2.000 dinara da zamazu oci !?!NARODE : Shvati vec Jednom ;BEZ ULICE I PROTESTA NEMA NAMA BOLJITKA !? NEMA !?

   10
   1

   Podelite komentar

 • Fil

  Alajbegova slama.

  8
  0

  Podelite komentar

 • Marko

  Nasi strucnjaci nisu tu zato sto su strucnjaci,vec zato sto neko ima koristi od toga, stranka,kum,brat.. Zato drzava gubi sporove. Rade podobni a ne strucni, uglavnom

  18
  0

  Podelite komentar