• 1

Pivac: Svaka kompanija koju smo preuzeli postala je bolja nego pre, hvala radnicima, nisu pogrešili

Ivica Pivac je rekao da će poštovati sva prava iz potpisanog ugovora i napraviti sve da "Kraš" postane još bolji

  • 1
Mesara braća Pivac, Kraš Foto: Promo

Predsednik uprave Mesne industrije Braća Pivac, Ivica Pivac, izjavio je da radnici "Kraša" nisu pogrešili kada su izabrali ponudu te kompanije i prodali joj svoje deonice, čime su Pivci postali većinski vlasnik "Kraša".

Juče je održana skupština ESOP na kojoj su radnici odlučili svoj deonički paket da prodaju Mesnoj industriji Braća Pivac i s tim paketom MI Braća Pivac postaje većinski vlasnik Kraša.

- Zahvalio bih radnicima koji su u Pivcima prepoznali strateškog partnera i mislim da nisu pogrešili - rekao je Ivica Pivac i dodao da će poštovati sva prava iz potpisanog ugovora i napraviti sve da "Kraš" postane još bolji. To možemo garantovati iz onoga što smo do sada radili - svaka kompanija koju smo preuzeli postala je bolja nego pre našeg preuzimanja - rekao je.

Najbolja odluka koju su mogli da donesu

Ponovio je da misli da je to najbolja odluka koju je ESOP mogao doneti, piše "Večernji list".

- Mi smo u "Krašu" već deset godina i sve ovo što se sada dogodilo je finalizacija nečega što dugo pregovaramo. Događanja zadnja dva meseca samo su ubrzala razmišljanja radnika "Kraša" da se odluče za Pivac - rekao je.

Što se cene tiče, kazao je da je ona prosek tržišne cene poslednja dva meseca, a to je 861 kuna. Podsetio je da je cena koju su Braća Pivac istakli u ponudi za preuzimanje bila 430 kuna, no da je "sticajem okolnosti trebalo vrlo brzo reagovati". Što se tiče daljih planova za "Kraš", rekao je da "Kraš" ima puno sposobnih ljudi i raspolaže ljudskim i materijalnim kapacitetima da "sam sebe pozicionira na još viši stupanj". No, sugestije vlasnika sigurno će se poštovati, kazao je.

Mesna industrija Braća Pivac i Kraš-ESOP sklopili su u subotu ugovor o kupoprodaji i prenosu deonica, čime je MI Braća Pivac stekla kontrolni deonički paket u "Krašu", saopštila je ta kompanija. MI Braća Pivac kupila je od Kraš-ESOP-a, odnosno od malih deoničara- radnika "Kraša", 276.441 redovnu deonicu, koje predstavljaju 18,44 odsto temeljnog kapitala "Kraša".

Kraš-ESOP deonice je prodao po ceni od 861,20 kuna po deonici, odnosno po ukupnoj ceni od 238,1 miliona kuna za sve deonice, što odgovara ponderisanom proseku svih cena ostvarenih na berzi u zadnja tri meseca.

Šaranović: "Sinhronizovano delovanje MI Pivac i Kraš ESOP"

Srpski preduzetnik Nebojša Šaranović, koji je uz Braću Pivac figurisao kao neko ko je najizgledniji da preuzme "Kraš", u subotu je ocenio da su Braća Pivac i ESOP delovali usklađeno.

- Nas su od početka upozoravali na sinhonizovano delovanje MI Pivac i Kraš ESOP tako da ovaj razvoj događaja u potpunosti potvrđuje takve špekulacije - izjavio je Nebojša Šaranović, vlasnik kompanije "Kappa Star Limited" sa Kipra.

To sinhronizovano delovanje je, po njegovim rečima, formalno potvrđeno potpisom ugovora.

- Kao što smo više puta rekli, mi smo spremni da budemo aktivan manjinski deoničar u "Krašu" čije će delovanje biti usmereno na dobrobiti kompanije i radnika - kazao je Šaranović.

(Telegraf biznis / Izvor: Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>