• 9
 ≫ 

Er Srbija pobedila na tenderu, za letove sa aerodroma Morava dobiće 5,63 miliona evra

 ≫ 

Tokom trajanja ugovora o subvenciji, Er Srbija će obaviti ukupno 300 povratnih letova do austrijske prestonice

  • 9

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija započeće letove sa kraljevačkog aerodroma "Morava", pošto je pobedila na tenderu za obavljanje usluga redovnog vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa.

Srpska avio-kompanija je bila jedini ponuđač na tenderu i dobiće 5,63 miliona evra u naredne tri godine kako bi održavala letove tokom cele godine do Beča i sezonske letove do Soluna, izveštava portal Ex-YU Aviation.

Tokom trajanja ugovora o subvenciji, Er Srbija će obaviti ukupno 300 povratnih letova do austrijske prestonice. Za tu rutu je izdvojeno 3,32 miliona evra.

S druge strane, od Kraljeva do drugog najvećeg grčkog grada, Soluna, imaće 184 povratna leta, za šta će srpski avio-prevoznik dobiti 2,25 miliona evra, navodi portal.

Preostalih 50.174 evra dobiće za pokrivanje operativnih troškova za pokretanje poslovanja sa aerodroma "Morava".

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je navelo u odluci o dodeli ugovora srpskom prevozniku da "ponuda Er Srbije u iznosu od 659.191.258 dinara (5,63 miliona evra) ispunjava sve uslove predviđene Zakonom o javnim nabavkama i tenderskom dokumentacijom".

- Ponuda koju je Er Srbija dala smatra se prihvatljivom - dodaje se u odluci.

Prema uslovima iz tendera, Er Srbija mora sledećeg meseca da krene sa letovima između Kraljeva i Beča tri puta nedeljno, dok bi letovi do soluna Solun trebalo da počnu sredinom marta 2020, takođe tri puta sedmično.

To znači da će Er Srbija od sada imati letove do Beča i Soluna i iz Beograda i iz Kraljeva. Svi letovi iz Kraljeva biće obavljani regionalnim ATR72 turboprop avionom.

Kraljevo je treći srpski grad iz kojeg će leteti nacionalna avio-kompanija, nakon Beograda i Niša. Vlada je izdvojila sredstva za izgradnju druge piste u Kraljevu sledeće godine, podseća se u informaciji.

Video: Srbija dobila novi aerodrom Morava

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K

    25. novembar 2019 | 12:03

    Super ,pobedise sami sebe na tenderu.

  • Zoki CH

    25. novembar 2019 | 12:49

    Kakav debilizam, imamo jedan funkcionalan aerodrom u Nišu, koji hoće da zatvore, a ovaj mali na koji ne moze veći avion da sleti da kao osposobe. Pa što niste te pare ulozili u već postojeći Niški aerodrom?

  • TOOOO!

    25. novembar 2019 | 13:58

    Nema nama ravnih...!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>