Zbog lažnih bolovanja moguće izmene Zakona o radu: I lekarima zbog izdavanja potvrda prete sankcije

Poslodavac bi od zdravstvene ustanove mogao da traži izveštaj kojim bi utvrdio razlog odsustva radnika sa posla

Komentari

 • tamo neko

  Poštovani, radim u prestižnoj kompaniji skoro tri godine, pod pritiskom ako se ne stignu ciljevi na mesečnom nivou preti Vam otkaz, a ako pak stignete opet traže od Vas više. Priznajem da sam skoro ceo mesec bila na bolovanju iz PSIHIČKIH razloga jer više ne mogu da podnesem pritisak. Negde smo prisiljeni da trpimo jer nemamo bolje, sa platom od 80k mislim da je i korektno to što traže od nas, ali takođe imamo i mi pravo da odemo na bolovanje kako bi se psihički oporavili od pritiska. Dakle rešenje je sledeće : neka poslodavci smanje očekivanja, pa će možda i više od nas dobiti.

  0
  0

  Podelite komentar

 • lp

  Kada dodje sezona stomacnih i virusnih infekcija, poslodavce niko ne sankcionise sto podrzavaju dolazak bolesnih zaposlenih na posao, i tako se zarazi ne 10% kolektiva vec 40-50%, a najdeblji kraj izvuku oni sa oslabljenim imunitetom usled konstantnog stresa izazvanog od strane tog istog poslodavca. Kad poslodavci budu u obavezi da vracaju bolesne zaposlene kuci tj. na bolovanje, onda mozemo da razgovaramo o ovoj temi.

  0
  0

  Podelite komentar

 • Da

  Tačno je za lažna bolovanja, ali u javnim preduzećima toga ima najviše, uzimaju po dva meseca i idu da voze kamion za Rusiju ili idu u Nemačku na građevinu itd, nije ovo pisano iz ljubomore, ali ima onih koji ne mogu da dobiju posao a cenili bi i poštovalu radno mesto, dok drugi ima siguran posao, lažira bolovanje i bude mangup, ja za koji mesec idem u zasluženu penziju (bolovanja imam sve ukupno oko dve godine i to zbog bolesti) ali uvek je bilo lažnih bolovanja i zloupotreba, to ne može da se iskoreni.

  6
  0

  Podelite komentar

 • Boki

  Bolovanje je način da radnik uzme slobodan dan kada mu to poslodavac ne dozvoli, što se veoma često događa. Ako se i to pravo uskrati, radnik će definitivno postati rob jer niko ne pritiska poslodavce sa poštuju prava radnika, dok se potrebe poslodavca moraju ispoštovati po svaku cenu...

  7
  1

  Podelite komentar

 • Marko

  Ako se ja zalim da sam se ukocio,onda ce morati da me posalju na magnetnu da provere ? Al to se ceka 2 godine, hahahaaa

  11
  0

  Podelite komentar

 • Ruzica

  Gluposti, ovo vec postoji u ZOR-u...oni kojima nadlezni gledaju kroz prste uvek ce moci da idu na bolovanja, odmore, slobodne dane...a ove ostale bolje i ne ispitujte dalje zato sto svaki drugi ima neku dijagnozu a i da nije svestan...ne lazu ljudi, bombardovanje, zagadjen vazduh...

  5
  0

  Podelite komentar