• 1
 ≫ 

Odahnite: Više neće biti gužvi kod Bariča, na auto-put "Miloš Veliki" za pet minuta

 ≫ 

"Više nikada ne sme da nam se desi da projekat radimo 10, 20, pa i 40 godina, koliko smo čekali na Koridor 10"

  • 1
Autoput "Miloš Veliki"

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će razgovarati sa čelnicima opština kroz koji će prolaziti Moravski koridor o procedurama koje treba ubrzati i da će izgradnja puta početi 15. decembra.

Moravski koridor povezaće Čačak, Mrčajevce, Adrane, Kraljevo, Vrnjačku banju, Trstenik, Stopanju, Kruševac, Chicevac i Pojate.

- Ova vlada je pokazala da može da realizuje velike projekte bez kašnjenja, uz dobru pripremu i odličan primer za to je deonica auto-puta od Surčina do Obrenovca, završena i pre roka a koju puštamo u saobraćaj 18. decembra - izjavila je Mihajlović u jutarnjem programu TV Prva.

Prema njenim rečima, sastanak sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će prolaziti Moravski koridor, koji će povezati Koridor 10 i auto-put "Miloš Veliki", značajan je jer se nijedan veliki projekat ne može uraditi bez lokalne samouprave.

Dodala je i da neke ranije vlade to nisu razumele.

- Za Moravski koridor izvršili smo sve pripremne radnje, od građevinskih dozvola do eksproprijacije i nikakvih odlaganja neće biti. Danas ćemo razgovarati o tome šta se sve očekuje od opština i gradova i koje procedure treba ubrzati - rekla je ona.

Potpredsednica Vlade rekla je da će Moravski koridor graditi jedna od najboljih svetskih kompanija, "Behtel", te da je Srbija, poučena ranijim iskustvima, u nove ugovore stavila klauzule koje štite državu i investitora.

- Biće naplate penala ako bude ikakvih kašnjenja, kao što ih je i država plaćala jer su raniji ugovori bili tako sročeni da su samo naše obaveze navođene, ali ne i obaveze izvođaca. Više nikada ne sme da nam se desi da projekat radimo 10, 20, pa i 40 godina, koliko smo čekali na Koridor 10 - rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da puštanjem auto-puta Surčin-Obrenovac više neće biti gužvi koje postoje kod Bariča, te da ćemo se za pet minuta uključivati na auto-put "Miloš Veliki".

Video: Koridor 11 od Obrenovca do Surčina iz vazduha

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    10. decembar 2019 | 11:38

    За 5 минута, али из Сурчина...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>