• 11

Vlasnik Zare zaradio više od milijardu, ovo je razlog

Povećali prodaju i snizili zalihe

  • 11

Španski proizvođač odeće Inditex, vlasnik modnog lanca Zara, predstavio je rezultate o rastu dobiti u trećem fiskalnom tromesečju zahvaljujući kontroli troškova i upravljanju zalihama.

U tromesečnom periodu neto dobit španske kompanije porasla je 14 odsto, na 1,17 milijardi evra.

Prihodi su im iznosili sedam milijardi evra, navodi Rojters.

Uprava ističe strogu kontrolu troškova poslovanja prilikom proširenja i poboljšanja prodavnica poput Zarine u šoping molu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Pojašnjavaju da su u posmatranom periodu povećali prodaju i snizili zalihe zahvaljujući poslovnom modelu koji se temelji na strogoj kontroli proizvoda duž celog lanca snabdevanja. Prednost im je i brza reakcija na trendove koju omogućuje kratko razdoblje između dizajniranja odeće i njene proizvodnje.

Mnogi maloprodajni lanci specijalizovani za odeću teško se prilagođavaju promenama u načinu kupovine. Inditexu na ruku ide sposobnost da u kratkom vremenskom roku potrošačima isporuči manje količine odeće, skrojene u skladu trendovima, zahvaljujući brzim i fleksibilnim aranžmanima s dobavljačima.

Uprava je danas objavila da u tekućoj poslovnoj godini očekuju povećanje prodaje u trgovinama otvorenim duže od godinu dana do šest odsto.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    @MM Samo u Srbiji je i Zara "prestiz" i "luksuz".

  • ccc

    @Goran Deca rade i za Samsung ili za Apple.. Koji god telefon da imas budi siguran da je to napravila radna snaga koja radi po 10 sati za crkavicu.

  • Dzonii

    Lako se "prilagodjavaju" fabrike dece na brodovima u kineskom moru.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke