• 19
 ≫ 

Otvara se autoput Surčin - Obrenovac, a evo u koliko sati možete da prođete svojim automobilom

 ≫ 

Dugoočekivana deonica auto-puta kojim smo korak bliže ka Jadranu otvara se 18 dana pre roka. Vozači mogu da prođu večeras posle 22 sata

  • 19

Nova deonica Koridora 11 od Surčina do Obrenovca danas se svečano pušta u saobraćaj.

Ipak, prema našim saznanjima, građani će svojim automobilima moći da prođu tek u večernjim satima, ali lepa vest je da putarine na tom delu puta neće biti. 

Deonica je deo Koridora 11 od Obrenovca do Preljine, poznatiji pod imenom auto-put "Miloš Veliki" .

Pored uštede vremena, otvaranje ove deonice je posebno značajno za bezbednost na putu u ovom regionu pošto će vozači konačno imati alternativu Ibarskoj magistrali, najvećoj saobraćajnoj crnoj tački u Srbiji.

Ključni deo ove infrastrukturne slagalice je deonica Surčin-Obrenovac, čime će se "Miloš Veliki" povezati sa Koridorom 10 i auto-putem Beograd-Zagreb. Surčinska petlja će povezati Koridor 10 i 11, tačnije ceo sever zemlje sa zapadnom Srbijom.

Ubuduće, putnici iz Beograda i Vojvodine praktično neće silaziti s auto-puta na putu do mora sve do Preljine, a vozači koji dolaze sa severa zemlje ubuduće neće imati potrebu da prolaze kroz centar Beograda.

Ograničenje 130km/h, neće biti naplate putarine

 

Surčin Obrenovac

Foto: MGSI

Novi auto-put, ukupne dužine 17, 6 kilometara, prolaziće pored Jakova, zatim premošćava Savu u blizini Bariča i kod Obrenovca se nadovezuje na već postojeću deonicu.

Vrednost projekta deonice Surčin-Obrenovac je 208 miliona evra, a glavni izvođac je kineska kompanija CCCC (China Communications Construction Company).

Ograničenje brzine na većem delu autoputa je 130 kilometara na sat, pa se put od Beograda do Ljiga uz poštovanje propisa mogu preći za svega 40 minuta.

Za vozače je važno da znaju i da će putovanje deonicom auto - puta Surčin-Obrenovac biti besplatno, jer neće biti novih naplatnih rampi.

Kako je rečeno za naš portal, putarina na toj deonici neće biti uvedena ni ubuduće jer je reč o trasi koja se nalazi na teritoriji Grada Beograda.

Prva naplatna stanica biće ona posle Obrenovca.

Video: Vučić: Mnogo decenija smo čekali na ovaj dan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sdf

    18. decembar 2019 | 10:27

    zasto je bitno korak blize do jadrana, kakve mi veze imamo sa tim, srbija je kontinentalna zemlja, pa prvi bi crnogorci trebali da plate nama da gradimo autoput ka njima nego ovako ulupasmo pare iz kredita da bi nasi paradjz turist imali put do jadrana... plus sto ljudima iz beograda ovaj put sada otezava zivot...

  • Va

    18. decembar 2019 | 08:05

    Bravo Srbija ide napred samo tako nastavite.. Vraticemo mi nas ponos sa nasim Predsednikom, A Vucicem..

  • Jug

    18. decembar 2019 | 08:13

    To bi trebalo da je normalno..previše se priča, piše o tome..imamo drugih problema..svaki kilometar svečano otvaranje..strašno !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>