• 61
 ≫ 

Otvoren novi hotel "Crni vrh" na Divčibarama: Vučić najavio uključivanje države u nove projekte

 ≫ 

Otvaranju hotela, koji je smešten u mirnom okruženju borove šume, prisustvovao je veliki broj srpskih sportista i sportskih radnika

  • 61

Na Divčibarama, zimskom centru najbližem velikim gradovima u Srbiji - Beogradu i Novom Sadu, otvoren je najmlađi i najveći hotel "Crni vrh", u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasima Ljijaća.

Vučić i Ljajić su, sa vlasnikom, bratom proslavljenog košarkaša Miloša Teodisića, Jovanom Teodisićem, obišli hotel kategorizovan sa četiri zvezdice, koji se prostire na tri nivoa i raspolaže sa 111 opremljenih smeštajnih jedinica - soba i apartmana, različitih tipova i veličina.

Otvaranju hotela, koji je smešten u mirnom okruženju borove šume, a čiji se celokupan kompleks prostire na 2,2 hektara zemljišta, prisustvuje i veliki broj srpskih sportista i sportskih radnika, među kojima su i legendarni košarkaški trener Dušan Duda Ivković, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predarg Danilović, proslavljeni fudbaler, novi trener FK "Crvena zvezda" Dejan Stanković i bivši fudbaler tog kluba Marko Pantelić.

 
 
 
View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom otvaranju novoizgrađenog hotela "Crni vrh" na Divčibarama.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

 

Predsednik Srbije se zahvalio Milošu Teodosiću koji je, kako kaže, uložio veliki novac u ovaj projekat i uložio veliki novac u Srbiju iako je mogao to da uradi bilo gde u svetu.

- Mi smo preuzeli na sebe obavezu da uradimo travnati teren za fudbal, Marko Pantelić da će Fudbalski savez Srbije uraditi reflektore, a Dejan Stanković da će ovde dovoditi Crvenu zvezdu - rekao je on i rekao je da će država na sebe preuzeti put od Krčmara do Divčibara, kanalizaciju i još mnogo drugih projekata.

Istakao je da Divčibare imaju idealan vazduh na nadmorskoj visini od 980 metara, te da će sportski klubovi ovde imati idealne uslove za pripreme, bolje nego, na primer, u Sloveniji.

- Radićemo na daljem razvoju infrastrukture u ovom kraju, da Valjevo konačno bude na trasi auto-puta - dodao je predsednik Srbije.

predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Divčibare

Printscreen: Tanjug/Youtube

Poručio je da posebnu čestitku želi da uputi i Rasimu Ljajići, jer je ovo deseti veliki projekat za hotele koji pomažemo, svi su sa više od 800.000 evra.

- Pomažemo jer hoćemo da razvijemo infrastrukturu. Što bi naši fudbaleri išli u druga mesta, kada imamo divne Divčibare, Vrdnik, odlčan Zlatibor. Zato što nam se uvek čini da je tuđe lepše. Meni ovo fenomenalno izgleda. Vazduh je ovde bolji nego tamo - izjavio je on i podsetio da je prvi Miloš Obrenović uvideo značaj Maljena i da ta planina ima poseban značaj za Srbiju.

Kako kaže, kapaciteti su divni, a država će preuzeti na sebe put od Krčmara do Divčibara, kao i telekomunikacione mreže i vodovodnu mrežu. Naglasio je da je zato važno doneti Plan razvoja Srbije do 2025. godine ubrzavanje njegove realizacije.

Hotel obezbedio posao za 80 radnika

 

Hotel, u kojem je zaposleno 80 radnika, sadrži velnes i spa centar opremljen zatvorenim bazenom, biosaunom, parnim kupatilom, teretanom, đakuzijem, a poseduje restoran, bar i loundž - bar, kao i igraonicu za decu.

U okviru hotela nalazi se i Kongresna sala sa kapacitetom od 350 sedećih mesta, a za razvoj sporta i sportiste različitih vrsta, od posebnog značaja je što se uz sam hotel gradi moderna sportska dvorana, po standardima FIBA, povezana toplom vezom sa glavnim objektom, a pogodna za organizaciju takmičenja, domaćih i međunarodnih.

Sportska dvorana, koja će imati pet sportskih terena - za košarku, fudbal i druge sportove, biće završena, prema najavama, 2020. godine.

Izgradnja hotelskog kompleksa, koji će doprineti i razvoju turizma u delu zapadne Srbije, trajala je manje od dve godine, a prilikom gradnje vodilo se računa o ekologiji, energetskoj efikasnosti i izvorima obnovljive energije.

Izbor prirodnog materijala - bilećkog i pirotskog kamena, drveta i drugih materijala, hotelu pomaže da se što bolje uklopi u planinski ambijent koji ga okružuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mfm

    22. decembar 2019 | 13:01

    Zasto toliko minusa? Divcibare je prelepa turisticka destinacija i treba joj investicionog podsticaja da bi prevazisla stagnaciju koja datira jos od devedesetih godina proslog veka. To je mnogo lepsa i zdravija sredina od favorizovanog Zlatibora!

  • Miki

    22. decembar 2019 | 12:27

    Ozivljavanje ovog dela Srbije je preko potrebno, novi hotel ce dovesti mnoge turiste u ovaj kraj na nasoj najlepsoj planini, sto ce Valjevu doneti jos veci razvoj i napredak.

  • Biljana M

    22. decembar 2019 | 12:37

    Divcibare su dobile jedan prelep objekat, hotel "Crni vrh" koji ce biti privlacan za turiste ali i sportske timove.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>