• 1

Opet peh: Poznati proizvođač povlači hiljade mašina za veš

Osim Virpula, u rizičnu kategoriju spadaju i Indesit i Hotpoint

  • 1

Američki proizvođač bele tehnike Virpul povlači s britanskog tržišta pola miliona veš mašina, zbog potencijalnog rizika od požara.

eksplozija sušilica za veš, Bogatić Foto: Telegraf

Fabrička greška je utvrđena  kod 519.000 mašina za pranje rublja, koje su prodate između oktobra 2014. i februara 2018. godine. Otkriveno je da dolazi do blokade poklopca, što može dovesti do pregrejavanja i mogućeg zapaljenja uređaja.

"Kad se aktiviraju grejači u mašini, to za sobom povlači i automatsko zaključavanje vrata. U nekim slučajevima može doći do povezanog kvara da osigurač neće da isključi ceo sistem, tako da može doći do požara", naveli su iz Virpula.

Firme Hotpoint i Indesit koje su takođe proizvodile rizične proizvode, nalaze su u delimičnom vlasništvu Virpula.

Iz ove firme je poručeno da kupci koji spadaju u rizičnu kategoriju mogu zameniti svoje proizvode od janura sledeće godine, bez dodatnih troškova.

Veš mašina, deca, dva dečaka Foto: Flickr/Stephen Bowler, Public Domain Pictures

Ovo nije prvi put da se Virpulu desio ovakav peh. Kompanija je početkom ove godine povukla sa tržišta 500.000 mašina za pranje sudova, zbog istog razloga.

Video: Stavili pokvarenu mašinu na trambolinu... toliko treba da znate

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    8. januar 2020 | 14:33

    Pa sta sad? To znaci da svi mi koji imamo tu marku cemo morati da peremo na ruke ili masinu ukljucujemo po skupoj struji.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>