• 6

Biznis ideja koja ruši granice: Da li biste probali pljeskavicu s kanabisom?

Lanac restorana "Ilegalni burger" preti da ugrozi sve ostale na tržištu brze hrane

  • 6

Poslovanje pod franšizom, u odnosu na samostalno, smanjuje rizik od neuspeha, što je naročito bitno kada govorimo o škakljivim temama. Jedna od njih je svakako kanabis. Biznis koji uključuje kanabis interesantan je preduzetnicima koji razmišljaju "van okvira", ali i sličnom profilu potrošača.

Da li je burger koji sadrži kanabis ilegalan?

Odgovor na ovo pitanje verovatno zavisi od toga u kome delu sveta se nalazimo, ipak, u Denveru je otvoren lanac restorana smelog naziva - "Ilegalni burger". Reč je o porodičnom biznisu. Osim burgera, kreiranog za odvažne, na meniju su zdravi obroci bez glutena i na bazi kinoe, kao i veganske pljeskavice.

Džim Nikson, vlasnik franšize, nije slučajno došao na ideju o burgeru s kanabisom. - Pre 12 godina mom sinu je dijagnostikovana multipla skleroza. Kao terapiju davali su mu mnoge steroide i inekcije, ali to nije dalo efekta. Nakon četiri mučne godine, Džordan je odlučio da preuzme kontrolu nad svojim životom i proba sa prirodnijim pristupom - uljem kanabisa. Pozitivne promene u lezijama njegovog mozga zapanjile su lekare - ističe Nikson.

Kaže i da je nakon ohrabrujućih rezultata odlučio, zajedno sa porodicom, da spoji ljubav prema biznisu, hrani i zdravlju. - Želeo sam da ljudima ponudim izvrsnu hranu, ali i da ih naučim malo više o benefitima kanabisa - zaključuje tvorac ove ideje. Misija "Ilegalnog burgera" je da pomogne drugim preduzetnicima i zainteresuje ih da kupe pravo na franšizu. Ovo je prva franšiza tog tipa, što automatski pravi razliku na tržištu brze hrane.

Važno je napomenuti da burgeri sadrže takozvani proteinski prah konoplje, a ne sadrže THC, što ih čini bezbednim. Iz kanabisa je, dakle, izvučen maksimum - samo njegovi poželjni efekti. "Ilegalni burger" trenutno posluje na pet lokacija u Koloradu, a intenzivno se razmatraju i države Arizona, Teksas, Juta, Nevada, Novi Meksiko, Pensilvanija, Florida, Karolina i Nju Džerzi. Poželjni kandidati za pridruživanje franšizi su pronicljivi pojedinci ili poslovne grupe koji imaju iskustvo u vođenju restorana, ali i finansijske resurse za izgradnju i opstanak objekta.

Video: Zaboravite na obične obroke: Hleb od kanabisa polako osvaja svet

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok

    Da otvorim u kraju???Hmmm Pao bi za 7min,namestila bi me konkurencija...

  • Zox

    Ne da bi probao,nego bi samo to jeo...😁

  • X

    U Stbiji je legalno da popijes litar rakije ali je ulje od kanabisa zabranjeno! Bravo zatucana Srbijo!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke