• 0

Pršti od glamura: Poznati milijarderi na jahtama proslavljaju praznike (VIDEO, FOTO)

Najpoznatiji milijarderi na svetu provode praznike na luksuznim jahtama, blizu ostrva Sent Bart

  • 0
Jahta, Božić

Foto-ilustracija: Shutterstock

Luksuzna jahta ruskog milijardera Romana Abramoviča dugačka je oko 160 metara. Poznata je po nazivu "Eclipse", a ovih dana usidrena je u blizini Karipskih ostrva. "Forbs" je bogatstvo vlasnika Čelsija i suvlasnika ruskih čeličana procenio na oko 12, 3 milijarde dolara.

 

Abramovič je jahtu koja je druga po veličini na svetu kupio 2010. godine, po ceni od oko 400 miliona dolara. Na jahti "Eclipse" nalaze se dva bazena, nekoliko đakuzija i heliodrom. Može da primi više od 100 osoba.

Na Karibima je tokom prazničnih dana primećen i vlasnik Amazona Džef Bezos i to u društvu svoje izabranice Lorens Sančez. Zajedno su se ukrcali na jahtu vrednu oko 200 miliona dolara, a njen vlasnik je Dejvid Gefen. Gefenovo bogatstvo se procenjuje na oko 8,8 milijardi američkih novčanica.

Bezos je sa imetkom od oko 131 milijardu dolara najbogatiji čovek na svetu, piše Forbs. Njemu i Lorens Sančez, pridružila se se Karli Klos sa suprugom Džošom Kušnerom. Sa njima je i bivša supruga Romana Abramoviča - Daša Žukova, prenosi Fox.

Forbs tvrdi da je Gefenova jahta dugačka oko 140 metara, a trenutno se i ona nalazi u blizini ostrva Sent Bart.

Jahta američkog milijardera Ronalda Perelmana takođe je primećena u obližnjim vodama. Tu se nalazilo i luksuzno plovilo Bernarda Arnolda po imenu "Symphony", ali se vrlo brzo uputila ka Dominikanskoj Republici.

Arnold je sa bogatsvom od 109 milijardi dolara najimućniji čovek u Evropi i treći na svetu. Njegova kompanija LVMH planira da otkupi akcije njujorškog giganta koji se bavi trgovinom draguljima. Cena je 16,2 milijarde dolara, a zaključenje ugovora planirano je za narednu godinu. LVMH poseduje brendove poput Luj Vitona, Selina i Živanšija.

Među jahtama koje su uočene u blizini Kariba, izdvajaju se one u vlasništvu Dajana fon Firstenberg, biznismena Beri Dilera i naslednice Volmarta - En Volton.

N.N.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>