• 6

Tranzitna "žila kucavica" Srbije: Ovoj opštini je novi Koridor doveo najviše turista

Vladičin Han je jedna od srpskih opšina koja se najbrže razvija

  • 6

Izgradnjom južnog kraka Koridora 10, najviše je profitirala jedna od najjužnijih srpskih opština, maleni grad blizu granice sa Makedonijom, Vladičin Han

Direktna veza sa Nišom i Beogradom, ali i gradovima van naših granica, poput Skoplja i Soluna omogućile su da ovaj gradić postane domaćin brojnim turistima. Tako je, zbog svog položaja, Vladičin Han postao tranzitna "žila kucavica" Srbije, naročito tokom letnjeg perioda i prolaska brojnih turista ka Grčkoj.

Vladičin Han

Vladičin Han, Foto: Privatna arhiva

Upravo u ovom periodu u Vladičinom Hanu se organizuju brojne manifestacije, kako bi se neki od turista zadržali i osetili njegove čari i nadaleko čuveno gostoprimstvo. Festival rok muzike "Overload", kao i susreti trubača "Boban fest", samo su neki od događaja koji svake godine privlači sve više posetilaca.

Koje sve skrivene dragulje krije ova opština, pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB IN CG

    Slabo govore srpski, cirkus od naroda

  • Realista

    Glavni put Niš - Skopje (i dalje - prema Solunu i Atini) je i pre prolazio “kroz”, tačnije rečeno pored, Vladičinog Hana - kao što to pored njega i sada prolazi novi autoput.Nije bilo mnogo gostiju ni tada (kada nisi morao da plaćaš putarinu), a neće ih biti ni sada - jer u gradu zbog saobraćajne gužve nemaš gde da parkiraš. Do Kacapuna, Mrtvice i Jovačkih jezera ti treba lokalni vodič - jer sam ćeš to teško naći - saobraćajna signalizacija je blagi užas. Nije da se ne trude, ali ...

  • Batanis

    Lepota,divan grad.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke