• 6

Opština postala vlasnik Doma vojske za 300.000 evra

O novoj nameni zgrade vlasnik će odluku doneti vrlo brzo, a kako je istaknuto, sigurno je da će ona imati kulturni značaj za ovaj grad

  • 6

Opština Ruma je za 328.000 evra kupila zgradu Doma vojske koja je do sada bila državno vlasništvo, objavila je danas Republička direkcija za imovinu. Gradonačelnik Slađan Mančić je prilikom potpisivanja ugovora o kupoprodaji, rekao da je na taj način ispunjena dugogodišnja želja svih građana Rume.

Početna cena objekata bila je 760.000 evra, ali je krajnja cifra praktično prepolovljena. Prvu ratu od osam miliona dinara opština će platiti odmah, a ostatak u četiri godišnje rate, dok je 30 miliona dinara obezbeđeno za prvu fazu, adaptacije, konzervacije i restauracije objekta, navodi se u informaciji RDI. O novoj nameni zgrade vlasnik će odluku doneti vrlo brzo, a kako je istaknuto, sigurno je da će ona imati kulturni značaj za Rumu.

Kupoprodajni ugovor sa predsednikom opštine potpisao je direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, uz prisustvo državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Bojana Jocića.

Zgrada Doma vojske u Rumi je sagrađena 1912. godine zalaganjem Rumljana okupljenih u organizaciji "Hrvatski soko", kao dom hrvatskih kulturno-sportskih organizacija i pod zaštitom je kao spomenik kulture.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zika

    A koliko traze Kragujevcu i Pozarevcu?

  • Taxista

    Kakva prevara, plaćaju iz budžeta nešto što je već narodno. Vojska taj objekat nije ni platila ni gradila. Mora se isprati tok novca, ko zna kod kojih političara će završiti taj novac.

  • Jovan

    Neka hvala Bogu da neko kupi i sredi to ruglo od objekta koji je zapusten od kad znam za sebe lokacija je dobra.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke